Контракти.ua

4926  —  14.04.22
Ходорковський пояснив, чому багато росіян готові “вмирати за Путіна”
Ходорковський пояснив, чому багато росіян готові “вмирати за Путіна”

До збройних сил РФ набирають людей із “глибинки”, бо у великих містах більша ймовірність обурення.

В умовах диктатури, яка існує в Російській Федерації, агресивна війна Путіна не викликає значного спротиву у російських громадян, оскільки більшість із тих, кого набирають до армії, походять із “глибинки”, де таким діям менше обурюються, ніж у великих містах. Частина росіян, окрім того, перебуває під впливом так званого “стокгольмського синдрому”.

Таку думку висловив в ефірі “Радіо НВ” російський опозиціонер Михайло Ходорковський. Пише ТСН. 

За його словами, в умовах диктатури думка населення щодо бажання вмирати особливо не враховується.

“Путін не закликає людей з великих міст, великих обласних центрів. Він закликає людей із глибинки. Ви в цьому можете переконатися, якщо слухаєте переговори солдатів, які вони проводять зі своїми сім'ями. Там навіть з мови та висловів чутно, звідки ці люди. Це робиться продумано, тому що великі міста з більшою ймовірністю можуть обуритися”, - вважає він.

Окрім того, частина росіян, на думку Ходорковського, перебуває під впливом так званого “стокгольмського синдрому”.

“Люди бояться, не хочуть почуватися негідниками, і тому шукають пояснення своїй поведінці, яка б їх не виставляла у власних очах негідниками. А пропаганда їм ці пояснення підкидає. І ось ці пояснення, які для здорової, нормальної людини за будь-якого логічного міркування не виглядають взагалі правдоподібними, вони сприймаються людьми просто через те, що це психіатричний синдром. І з цим дуже важко працювати”, - пояснює російський опозиціонер.

Ходорковський порівняв майбутнє усвідомлення провини російськими громадянами із ситуацією, яка виникла після закінчення Другої світової війни у нацистській Німеччині.

“Процес усвідомлення німцями того, що вони накоїли, тривав понад 20 років. На превеликий жаль, я боюся, що в Росії це триватиме навіть більше часу, тому що немає тих умов, які були у Німеччині після Другої світової”, - зауважив він.

Нагадаємо, після спільної перемоги і суду над верхівкою путінського рейху доведеться денацифікувати 140 мільйонів росіян.

Статьи по теме
Теракт у
Теракт у "Крокусі": спецслужби РФ заявами про "слід" України провокують "ІДІЛ" на ще потужніший удар – експерт

Москва відчайдушно шукає "український слід" у терористичній атаці в Підмосков'ї і каже про "причетність" Києва.
27.03 — 421

"Район на район, в класі серед 14-річних дівчат тільки одна цнотлива, алкоголь і наркотики": нацгвардієць про дитинство в РФ

Після 9 класу хлопець приїхав на канікули до бабусі в Україну і заявив, що більше до Росії не повернеться.
26.03 — 190

У РДК розповіли про просування на території РФ та озвучили плани
У РДК розповіли про просування на території РФ та озвучили плани

РДК закріплюються на території РФ.
24.03 — 303