Контракти.ua

650  —  14.04.22
На острові Джерсі заморозили активи Абрамовича на понад $7 мільярдів
На острові Джерсі заморозили активи Абрамовича на понад $7 мільярдів

Королівський суд Джерсі, найбільшого з Нормандських островів у протоці Ла-Манш, ухвалив рішення про заморожування активів на суму понад 7 мільярдів доларів, які пов’язують з російським олігархом Романом Абрамовичем.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Королівський суд ухвалив рішення про заморожування активів, які оцінюються у понад 7 мільярдів доларів США, які пов’язані з паном Абрамовичем і які знаходяться у Джерсі або належать юрособам, зареєстрованим на острові», - йдеться у рішенні суду.

Зазначається, що у вівторок поліція Джерсі провела обшуки в приміщеннях, пов'язаних з бізнес-діяльністю Абрамовича.

Абрамович є серед кількох багатих росіян, проти яких минулого місяця були запроваджені санкції Великої Британії та Європейського Союзу через вторгнення росії в Україну. Відтоді уряди країн вживають заходів, щоб конфіскувати у них активи.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово захоплених територіях.

Країни Заходу запровадили вже декілька пакетів потужних санкцій проти росії.

Статьи по теме
Абрамович відмовляється підписати угоду про передачу Україні 2,9 млрд доларів від
Абрамович відмовляється підписати угоду про передачу Україні 2,9 млрд доларів від "Челсі", - ЗМІ

Російський олігарх Роман Абрамович відмовляється підписати угоду про передачу Україні 2,9 млрд доларів з продажу футбольного клубу "Челсі".
19.06.23 — 396

Guardian розповіла, як Кремль допомагав Абрамовичу заробляти гроші для фінансування
Guardian розповіла, як Кремль допомагав Абрамовичу заробляти гроші для фінансування "Челсі"

Російський олігарх Роман Абрамович через мережу офшорних мереж фінансував свій колишній футбольний клуб "Челсі" за допомогою значного впливу Кремля.
19.04.23 — 488

З продажу
З продажу "Челсі". Абрамович передасть 2,3 млрд фунтів стерлінгів для України, - The Telegraph

Російський олігарх Роман Абрамович передасть 2,3 млрд фунтів стерлінгів (2,8 млрд доларів) із продажу футбольного клубу "Челсі" до фонду для України. Проте відповідне рішення має схвалити Євросоюз.
02.02.23 — 563