Контракти.ua

892  —  13.04.22
Івано-Франківськ вимагає від Ради і Зеленського заборонити УПЦ Московського патріархату
Івано-Франківськ вимагає від Ради і Зеленського заборонити УПЦ Московського патріархату

Міська рада Івано-Франківська вимагає заборонити Українську православну церкву (УПЦ) Московського патріархату. Відповідні звернення направлені Верховній раді та президенту Володимиру Зеленському.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

"На позачерговій сесії Івано-Франківської міської ради звернулися до президента України та голови ВРУ з вимогою припинити діяльність УПЦ (МП) в Україні", - зазначив він.

У зверненні йдеться, що так звані "гоніння" церкви Московського патріархату стали однією з офіційних причин Москви для вторгнення в Україну, проте вже 16 єпископів відмовилися поминати патріарха РПЦ Кирила і прагнуть незалежності.

"Сьогодні у визначальний період своєї історії українська держава повинна ствердно і послідовно стояти на своєму захисті. Всі державні установи, як і Збройні сили України, повинні захищати суверенітет України. Росія відчайдушно намагається зберегти цю свою область впливу на голови і душі українців і зберегти важливого руйнівного агента на території України. Ми вважаємо, що саме зараз настав час, щоб зупинити ворожу діяльність Російської православної церкви на території України", - йдеться в документі.

Також депутати нагадали, що в Раді зареєстрованио законопроект №7204 "Про заборону Московського патріархату на території України".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що священики УПЦ Московського патріархату вимагають скликати міжнародний церковний трибунал для предстоятеля РПЦ Кирила.

Статьи по теме
"Священна війна": РПЦ пропонує Кремлю ультранаціоналістичну ідеологію, - ISW

Російська православна церква Московського патріархату (РПЦ МП) об'єднала кілька кремлівських ідеологічних наративів, намагаючись сформувати ширшу націоналістичну ідеологію навколо війни в Україні та експансіоністського майбутнього Росії.
31.03 — 203

Релігійний нацизм: ПЦУ про наказ РПЦ називати війну в Україні
Релігійний нацизм: ПЦУ про наказ РПЦ називати війну в Україні "священною"

Російський режим перебуває в перехідному етапі від фашизму до нацизму радянського типу.
31.03 — 244

Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1673