Контракти.ua

577  —  13.04.22
Німеччина може виключити Індію зі списку учасників саміту G7 за мовчання про війну рф в Україні
Німеччина може виключити Індію зі списку учасників саміту G7 за мовчання про війну рф в Україні

Німеччина обговорює можливість запрошення прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді на саміт G7 у червні з огляду на небажання Нью-Делі засуджувати вторгнення росії в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

Німеччина, яка нині головує в G7, збирається включити Сенегал, Південну Африку та Індонезію як гостей на зустріч у Баварії, але питання про Індію ще розглядається.

Одне із джерел видання повідомило, що Індія була у списку, складеному до початку війни в Україні, але остаточне рішення ще не ухвалено.

Представник уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт заявив, що Берлін представить свій список гостей, щойно його буде завершено.

Він також наголосив, що «канцлер неодноразово давав зрозуміти, що хотів би, щоб до санкцій приєдналося якнайбільше міжнародних партнерів».

Крім цього, країни G7 обговорюють варіанти поводження з путіним, якщо він з'явиться на саміті G20 в Індонезії наприкінці року.

Індія була серед більш ніж 50 країн, які утрималися від голосування ООН щодо виключення росії з Ради ООН з прав людини, а також не вводила санкції проти москви. Країна є великим покупцем російської зброї, яка, за їх словами, необхідна для стримування сусідів Китаю та Пакистану.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України. ЗСУ і Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Статьи по теме
"Меркантилістська політика": Сорос розкритикував Меркель за газову залежність Європи від Росії

Сорос поклав провину за залежність Європи від російського газу безпосередньо на "спеціальні угоди" ексканцлера Німеччини Ангели Меркель з Москвою.
25.05.22 — 760

Джо Байден розповів про перспективи «Північного потоку-2»
Джо Байден розповів про перспективи «Північного потоку-2»

Українська тема була головною в розмові американського президента й німецького канцлера –  повідомили у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».
09.02.22 — 491

Посилення Європи: до Німеччини прибула перша група військових США
Посилення Європи: до Німеччини прибула перша група військових США

До Німеччини прибула перша група американських військових для посилення союзників по НАТО у Східній Європі на тлі військової активності РФ на кордоні з Україною.
05.02.22 — 656