Контракти.ua

630  —  12.04.22
СОТ знизила прогноз зростання світової торгівлі через війну Росії проти України
СОТ знизила прогноз зростання світової торгівлі через війну Росії проти України

Світова організація торгівлі (СОТ) переглянула свій прогноз зростання світової торгівлі цього року з 4,7% до 3% через наслідки російсько-української війни. Крім того, СОТ попередила про потенційну продовольчу кризу, викликану зростанням цін.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

У звіті СОТ говориться, що війна завдала шкоди світовій економіці в критичний момент, коли COVID-19 все ще заважає відновленню.

"Економічні наслідки цього конфлікту будуть поширюватися далеко за межі України, - заявила генеральний директор СОТ Нгозі Оконджо-Івеала на прес-конференції. - Тепер ясно, що подвійний удар пандемії і війни порушив ланцюжки поставок, посилив інфляційний тиск і знизив очікування щодо зростання виробництва і торгівлі".

Базований в Женеві орган заявив, що зростання світової торгівлі в 2023 році, як очікується, складе 3,4%, зазначивши, що оцінки на 2022 і 2023 роки менш точні, ніж зазвичай, через невизначеність щодо конфлікту.

Оконджо-Івеала також попередив про потенційну продовольчу кризу, яка найсильніше вдарить по бідних країнах.

"Ось чому нам потрібно діяти і діяти рішуче з цього питання продовольства, щоб уникнути голодних бунтів", - сказала вона, пославшись на необхідність більш прозорих систем моніторингу та потенційного випуску запасів для зниження цін.

Статьи по теме
Споживчі настрої українців значно покращилися
Споживчі настрої українців значно покращилися

Індекс споживчих настроїв українців в серпні 2024 року зріс на 10 пунктів та становить 80,0 п. Зросли усі складові індикатора.
12.09 — 194

Роботодавці змушені підвищувати зарплати – НБУ
Роботодавці змушені підвищувати зарплати – НБУ

Зниження енергодефіцитів у серпні 2024 року підтримало подальше зростання попиту на працівників, а також збільшення зайнятості. Водночас пропозиція робочої сили залишається обмеженою, а тому дефіцит працівників посилюється, що тисне на зарплати в бік збільшення.
06.09 — 199

Держборг України перевищив 6 трлн грн
Держборг України перевищив 6 трлн грн

Державний та гарантований державою борг України на 30 квітня 2024 року становив 6 трлн 10 млрд гривень або 151,52 млрд доларів.
28.05 — 322