Контракти.ua

1203  —  12.04.22
«Щоб не народжували українських дітей»: омбудсмен розповіла про сексуальні злочини рашистів у Бучі
«Щоб не народжували українських дітей»: омбудсмен розповіла про сексуальні злочини рашистів у Бучі

Близько 25 дівчат і жінок, віком від 14 до 24 років, були систематично зґвалтовані російськими солдатами під час окупації в підвалі одного будинку в Бучі.

Як передає Укрінформ, про це у коментарі BBC заявила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Близько 25 дівчат і жінок віком від 14 до 24 років були систематично зґвалтовані (військовими рф – ред.) під час окупації в підвалі одного будинку в Бучі. Дев'ять із них вагітні», – сказала вона.

Денісова додала, що російські військові казали жінкам, що «ґвалтуватимуть їх до такої міри, що вони не захочуть сексуального контакту з жодним чоловіком, щоб вони не народжували українських дітей».

За її словами, нині ще не можна повністю оцінити масштаби сексуальних злочинів, скоєних російськими військами під час окупації.

«Наразі це неможливо, тому що не всі хочуть розповідати нам, що з ними сталося. Більшість із них (постраждалих – ред.) зараз звертаються за психологічною підтримкою, тому ми не можемо зафіксувати це як злочини, якщо вони не дадуть нам своїх свідчень», – сказала вона.

Денісова наголосила, що Україна хоче, щоб ООН створила спеціальний трибунал, щоб особисто судити володимира путіна за звинуваченнями у воєнних злочинах, включаючи зґвалтування.

24 лютого путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення росії в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Статьи по теме
МВС змінило протоколи реагування рятувальників на обстріли РФ, - Клименко
МВС змінило протоколи реагування рятувальників на обстріли РФ, - Клименко

Державна служба з надзвичайних ситуацій змінила протоколи реагування, що стосуються роботи рятувальників, а також використання інженерної та спеціальної техніки.
вчера, 15:17 — 173

Стало відомо, скільки
Стало відомо, скільки "Шахедів" РФ виробляє щодня

Також, за інформацією Welt, щомісяця РФ виробляє до 130 ракет з дальністю не менш ніж 350 км і близько 100 ракет меншої дальності.
вчера, 13:27 — 1152

Ядерна зброя РФ: з чого складається і в якому стані – Черник відповів
Ядерна зброя РФ: з чого складається і в якому стані – Черник відповів

На його думку, найнебезпечнішим залишається ядерний підводний флот РФ.
13.04 — 186