Контракти.ua

851  —  11.04.22
У Росії перший дефолт
У Росії перший дефолт

Російські залізниці (РЖД) стали першою російською компанією, яка офіційно допустила дефолт через санкції.

Про це пише агентство Bloomberg.

Факт несплати за євробондами на суму 250 млн швейцарських франків підтвердив спеціальний комітет – EMEA Credit Derivatives Determinations Committee, до складу якого входять деякі найбільші інвестиційні банки.

Серед тих, хто проголосував за визнання дефолту РЖД були, зокрема, американські Bank of America, Goldman Sachs International і JPMorgan Chase Bank.

РЖД мала здійснити купонний платіж 14 березня, але не зробила це через західні санкції та не зуміла домовитися з кредиторами в рамках 10-денного грейс-періоду. Бондхолдери не отримали грошей через "юридичні й нормативні зобов'язання в рамках кореспондентської банківської мережі", пише агентство.

Це перший випадок, коли російські боргові інструменти визнали такими, що перебувають у стані дефолту, після нападу Росії на Україну.

Статьи по теме
ЗМІ: Україна
ЗМІ: Україна "комариними атаками" залишила РФ без бензину

Видання Politico на основі аналізу російського нафтового ринку дійшло висновку, що українські атаки безпілотників на нафтопереробні заводи фактично залишили РФ з мінімальним запасом бензину для внутрішнього використання.
01.05 — 1200

Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters
Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters

Експорт зрідженого газу з Росії може стагнувати в найближчі чотири роки. Це пов'язано із західними санкціями.
26.04 — 403

Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW
Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у випадку, якщо ЗСУ зможуть ефективно їм протистояти.
20.04 — 287