Контракти.ua

1299  —  11.04.22
"Все тільки починається": в НБУ розповіли, що зараз відбувається з російським рублем

За словами Фурмана, росіяни сьогодні не можуть купити долари.

Російський центробанк повністю обмежив валютний ринок РФ і стверджує, що рубль нібито посилюється, але це всього лише "красива картинка".

Це "посилення" насправді штучне, заявив в ефірі 24 каналу член Ради Нацбанку Василь Фурман. Пише УНІАН. 

Сьогодні у росіян, за його словами, немає валютного ринку. Для них "малюють" будь-яку цифру: хоч 60 центів за рубль, як було в радянський період.

"Росіяни сьогодні не можуть купити долари, вони не можуть зняти їх з банківської системи. У них тільки починається все", - говорить Фурман.

Раніше в Мінфіні США заявили, що економічні санкції змушують Росію намагатися підтримувати курс рубля, що це виснажує її ресурси, які використовуються для ведення війни в Україні.

За словами заступника міністра, Штати з європейськими союзниками та партнерами ввели певний перелік санкцій. Ці обмеження вплинули на експортерів товарів з Росії. Вони були змушені взяти долари і євро, які заробляються на продажу товарів, вивести їх в РФ і обміняти на рублі. Таким способом Росія намагається підтримувати курс національної валюти, але це виснажує її військові ресурси.

"Кожен раз, коли вони беруть долар або євро і повертають їх до Росії, і змушують свої компанії купувати рублі, це виснажує їх ресурси, які вони могли б використовувати для ведення війни", - заявив Уоллі Адейемо.

Статьи по теме
Сакартвело, що з тобою? Що з тобою трапилося, Грузіє? Чому ти повірила Іванішвілі? Чому повірила росії?
Сакартвело, що з тобою? Що з тобою трапилося, Грузіє? Чому ти повірила Іванішвілі? Чому повірила росії?

Євген Якунов: Що змусило тебе так змінитися? Адже для мого покоління, яке виросло в радянському союзі, ти завжди була взірцем високої національної культури, символом непокірності й прапором вільнодумства. Руставелі, Думбадзе, Туманішвілі, Абуладзе, Мамардашвілі, Данелія, Бендукідзе – ці імена супроводжували мене з дитинства крізь усе життя. А Софіко Чаурелі й Вахтанг Кікабідзе були ріднішими, ніж багато хто з акторів-земляків.
16.05.23 — 692

Жителі Росії ненавидять США більше, ніж Україну та Євросоюз
Жителі Росії ненавидять США більше, ніж Україну та Євросоюз

Серед росіян переважають негативні оцінки щодо США, Європейського Союзу та України. Позитивні оцінки характерні для Китаю, Індії та Туреччини.
13.03.23 — 769

Як санкції та війна руйнують економіку Росії
Як санкції та війна руйнують економіку Росії

В Росії після вторгнення до України знижуються важливі показники для економіки.
20.11.22 — 1560