Спробуйте зробити її до свята в цьому році.
Багато господинь вже почали планувати меню на Великдень, який цього року припадає на 24 квітня. Деякі з них готують сирну паску без випічки, інші віддають перевагу класичному варіанті на опарі. theLime підібрав для вас простий рецепт на півлітра молока. Пише apostrophe.ua.
Інгредієнти для опари: молоко (0,5 л), цукор (0,5 кг), яйця (5 шт.), жовтки (3 шт.), дріжджі (75 г), холодне вершкове масло або маргарин (250 г).
Інгредієнти для тіста: борошно (1,25 кг), коньяк (1 ст. л.), сухофрукти (200 г), сіль (0,5 ч. л.), ванільний цукор (1 пакетик), цедра лимона.
Приготування:
Спочатку потрібно приготувати опару: дріжджі розчиняємо в молоці, додаємо до них цукор, яйця, жовтки та порізане на шматочки холодне масло. Збиваємо всі ці інгредієнти міксером, при цьому можуть залишитися шматочки масла. Накриваємо рушником і залишаємо при кімнатній температурі на 8-12 годин.
Через зазначений проміжок часу до опари додаємо сіль, коньяк, ванільний цукор та цедру одного лимона.
Сухофрукти заливаємо окропом на 10 хвилин, потім зливаємо воду і викладаємо їх на паперові рушники.
Додаємо також в опору половину борошна, яке необхідно попередньо просіяти через сито, та сухі сухофрукти. Перемішуємо вінчиком.
Потім просіюємо борошно, що залишилася. Перемішуємо і замішуємо гладке тісто доти, доки воно не перестане липнути до рук. Накриваємо чистим рушником і залишаємо тісто в теплому місці без протягів на 1-1,5 години, щоб воно підійшло.
На деко для випічки ставимо форми і викладаємо в кожну трохи тіста. Накриваємо харчовою плівкою, ставимо в тепле місце і чекаємо, поки воно збільшиться в розмірах, ще близько 1,5 години.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Ставимо в неї деко з пасками і відразу ж зменшуємо температуру до 160°С. Випікаємо близько години – готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою.
Дістаємо апетитні паски і даємо їм охолонути. За бажанням прикрашаємо глазур'ю, розтопленим шоколадом, зефіром або кондитерською посипкою.