Контракти.ua

4130  —  10.04.22
Як спекти ніжну та повітряну паску на опарі: простий рецепт на Великдень-2022
Як спекти ніжну та повітряну паску на опарі: простий рецепт на Великдень-2022

Спробуйте зробити її до свята в цьому році.

Багато господинь вже почали планувати меню на Великдень, який цього року припадає на 24 квітня. Деякі з них готують сирну паску без випічки, інші віддають перевагу класичному варіанті на опарі. theLime підібрав для вас простий рецепт на півлітра молока. Пише apostrophe.ua.

Інгредієнти для опари: молоко (0,5 л), цукор (0,5 кг), яйця (5 шт.), жовтки (3 шт.), дріжджі (75 г), холодне вершкове масло або маргарин (250 г).

Інгредієнти для тіста: борошно (1,25 кг), коньяк (1 ст. л.), сухофрукти (200 г), сіль (0,5 ч. л.), ванільний цукор (1 пакетик), цедра лимона.

Приготування:

Спочатку потрібно приготувати опару: дріжджі розчиняємо в молоці, додаємо до них цукор, яйця, жовтки та порізане на шматочки холодне масло. Збиваємо всі ці інгредієнти міксером, при цьому можуть залишитися шматочки масла. Накриваємо рушником і залишаємо при кімнатній температурі на 8-12 годин.

Через зазначений проміжок часу до опари додаємо сіль, коньяк, ванільний цукор та цедру одного лимона.

Сухофрукти заливаємо окропом на 10 хвилин, потім зливаємо воду і викладаємо їх на паперові рушники.

Додаємо також в опору половину борошна, яке необхідно попередньо просіяти через сито, та сухі сухофрукти. Перемішуємо вінчиком.

Потім просіюємо борошно, що залишилася. Перемішуємо і замішуємо гладке тісто доти, доки воно не перестане липнути до рук. Накриваємо чистим рушником і залишаємо тісто в теплому місці без протягів на 1-1,5 години, щоб воно підійшло.

На деко для випічки ставимо форми і викладаємо в кожну трохи тіста. Накриваємо харчовою плівкою, ставимо в тепле місце і чекаємо, поки воно збільшиться в розмірах, ще близько 1,5 години.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Ставимо в неї деко з пасками і відразу ж зменшуємо температуру до 160°С. Випікаємо близько години – готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою.

Дістаємо апетитні паски і даємо їм охолонути. За бажанням прикрашаємо глазур'ю, розтопленим шоколадом, зефіром або кондитерською посипкою.

Статьи по теме
Не тільки паска та яйця: що готували та як святкували Великдень наші предки
Не тільки паска та яйця: що готували та як святкували Великдень наші предки

Великдень в Україні міцно асоціюється з кошиком, який несли до церкви та в якому обов'язковою була паска та крашанки. Також кладуть ковбасу, гілочки зелені, дехто - вершкове масло, зроблене власноруч. Але у давнину на Великдень на стіл ставили не тільки освячений обрядовий хліб та яйця, а й багато ще цікавих страв.
30.04 — 224

Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки
Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки

Як приготувати святкову випічку за 20 хвилин.
27.04 — 224