Контракти.ua

2632  —  09.04.22
Позбавлення мандатів, бізнес і розрив з УПЦ МП: як війна змінила думку українців
Позбавлення мандатів, бізнес і розрив з УПЦ МП: як війна змінила думку українців

Абсолютна більшість (90%) українців підтримують ініціативу позбавлення мандатів депутатів із проросійських партій.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 6 квітня.

При цьому 86% респондентів підтримують повну заборону діяльності цих партій в Україні.

За даними опитання, 81% українців підтримують ідею збільшення податків для українського бізнесу, який продовжує працювати в росії.

76% підтримують ініціативу перейменування вулиць та інших об’єктів, назви яких пов’язані з росією.

Як зазначають соціологи, зростає підтримка ідеї розриву зв’язків УПЦ московського патріархату з російською православною церквою. Сьогодні за цю ініціативу виступають 74% (на початку березня – 63%). Не підтримують – лише 7%.

Половина опитаних (51%) вважають, що держава повинна заборонити діяльність УПЦ МП на території України (заборону підтримують дві третини опитаних жителів заходу і лише 29% – сходу). Водночас, 21% підтримують позбавлення пільг та скасування договорів оренди церковних приміщень. Попри це, 20% виступають за невтручання держави у справи церкви – найбільше таких на сході (35%) та півдні (25%).

В опитуванні взяли участь 1200 жителів України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,8%.