Контракти.ua

620  —  08.04.22
Війна путіна перетворила росію на міжнародного вигнанця - Байден
Війна путіна перетворила росію на міжнародного вигнанця - Байден

Президент США Джо Байден привітав ухвалення Генеральною Асамблеєю резолюції ООН про призупинення повноважень росії в Раді з прав людини ООН, заявивши що війна перетворила росію на міжнародного вигнанця.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на інформацію пресслужби Білого дому.

«Це значний крок міжнародного співтовариства, який ще раз демонструє, як війна путіна перетворила росію на міжнародного вигнанця», - зазначив він.

Сполучені Штати тісно співпрацювали з союзниками та партнерами з всього світу, щоб досягти цього голосування, оскільки росія чинить нахабні та систематичні порушення прав людини, сказав Байден. Він підкреслив, що російські війська скоюють воєнні злочини в Україні.

«росії не місце в Раді з прав людини», - додав він.

Кадри з Бучі та інших районів України після виведення російських військ, жахають, наголосив президент, зазначивши, що «людей ґвалтують, катують, страчують, а в деяких випадках паплюжать їхні тіла». Він підкреслив, що «країни з усіх регіонів засуджують неспровоковану та жорстоку агресію росії проти України й підтримують хоробрий народ України в його боротьбі за свободу».

За його словами, США й надалі працюватимуть з «відповідальними країнами» по всьому світу, щоб зібрати докази для притягнення росії до відповідальності за скоєні злочини, посилити тиск на російську економіку та ізолювати росію на міжнародній арені».

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна Асамблея ООН на надзвичайному спеціальному засіданні в четвер ухвалила резолюцію про призупинення повноважень росії в Раді ООН з прав людини через війну в Україні. За це рішення проголосували 93 країни, проти - 24, утрималося 58. Після ухваленого рішення росія заявила, що виходить з РПЛ.

Статьи по теме
Тімоті Снайдер. Про внесок українців у безпеку США та світу
Тімоті Снайдер. Про внесок українців у безпеку США та світу

Про Тімоті Снайдера та його лекції зараз багато говорять в Україні. Минулого місяця ми вже публікували на Патреон-каналі його статтю про можливі сценарії закінчення війни; і вона викликала жвавий інтерес підписників. Сьогодні ж пропонуємо вам твіттер-тред*, у якому Снайдер пояснює, чому американські політики мають бути вдячні українцям.
08.11.22 — 630

Росіян, які ховаються від мобілізації у Білорусі, будуть відправляти до РФ: ЗМІ дізналися деталі
Росіян, які ховаються від мобілізації у Білорусі, будуть відправляти до РФ: ЗМІ дізналися деталі

У Білорусі силовикам доручили відстежувати росіян, які ховаються від мобілізації в РФ, яку Путін оголосив 21 вересня і того ж дня громадяни РФ кинулися тікати з країни.
23.09.22 — 650

Більше не друзі? Як війна в Україні відбилася на стосунках Казахстану з РФ
Більше не друзі? Як війна в Україні відбилася на стосунках Казахстану з РФ

Казахстан вважають політичним і військовим союзником Російської Федерації, але цей статус був очевидний лише до вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. Відкрита агресія та імперські наративи показали реальні загрози для самого Казахстану, тому країна шукає сильних партнерів в азіатському регіоні.
16.09.22 — 978