Контракти.ua

2112  —  07.04.22
Мін'юст США звинуватив олігарха рф у порушенні санкційного режиму проти москви
Мін'юст США звинуватив олігарха рф у порушенні санкційного режиму проти москви

Міністерство юстиції США висунуло звинувачення російському олігарху Костянтину Малофєєву у порушенні санкційного режиму проти росії через її агресію проти України.

Як передає Укрінформ, про це генеральний прокурор США Меррік Гарланд заявив на пресконференції у Вашингтоні 6 квітня.

«Ми висуваємо звинувачення російському олігарху Костянтину Малофєєву за порушення санкційного режиму», - сказав Гарланд.

Він уточнив, що, згідно з текстом підозри, Мінфін США раніше визначив Малофєєва одним із головних джерел фінансування росіян, які просували сепаратизм у Криму, та в наданні матеріальної допомоги так званій псевдореспубліці «ДНР».

«Після того, як проти нього були введені санкції, Малофєєв спробував ухилитися від санкцій, використовуючи поплічників для купівлі й керування ЗМІ в Європі», - зазначив Гарланд.

Генпрокурор США заявив про конфіскацію мільйонів доларів з рахунку в американській установі, який пов’язаний з порушення санкційного режиму Малофєєвим.

Також Гарланд додав, що Мін'юст США й надалі притягуватиме до відповідальності тих осіб, чия кримінальна діяльність дозволяє росії продовжувати війну в Україні.

Як повідомлялось, раніше Сполучені Штати створили з іншими країнами багатосторонню цільову групу для переслідування російських олігархів та посадовців.