Контракти.ua

563  —  07.04.22
На захоплених територіях росіяни планували вбивати мирних українців
На захоплених територіях росіяни планували вбивати мирних українців

Документи росгвардії, виявлені на території Київської області, свідчать, що росіяни на захоплених територіях планували вбивати мирних українців.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони повідомляє у Телеграмі.

“Поблизу населеного пункту Димер на Київщині спецпризначенці ГУР МО України знищили колону росгвардії. Залишені окупантами в розбитих машинах документи є черговим свідченням намірів російських нелюдів вбивати народ України на вже окупованих ними територіях”, - ідеться в повідомленні.

Військовослужбовці росгвардії окремого батальйону оперативного призначення військової частини 6912 з Хабаровська для “демілітаризації” та “денацифікації” мирних містечок на Київщині везли з собою автоматичну зброю та важкі кулемети.

У розвідці припустили, що росіяни збиралися повторити “подвиги” гітлерівців в Бабиному Яру.

Здобуті документи стануть черговими доказами воєнних злочинів росії у міжнародних судах, а трофейну зброю розвідники передали у підрозділи на сході та півдні України.

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня Київська область була звільнена від російських загарбників.

Світ облетіли кадри убитих загарбниками мирних жителів Бучі, Ірпеня, Гостомеля та інших населених пунктів. Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох з них зв'язані руки, є сліди катувань, вбиті вони пострілами у потилицю.

Росіяни грабували людей та їхні домівки, забирали золото, коштовні речі, килими, телефони, посуд, пральні машини та інші речі.