Контракти.ua

4116  —  07.04.22
Коли до Путіна прийде покарання: Арестович описав перебіг подій
Коли до Путіна прийде покарання: Арестович описав перебіг подій

Він запевнив, що скоєння воєнних злочинів російськими військами в Україні не могло відбуватися без наказу від Москви.

Радник голови Офісу Президента України Олексій Арестович переконаний, що президента Росії Володимира Путіна спіткає покарання, зокрема, за воєнні злочини в Україні. Пише ТСН. 

Про це Арестович сказав у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах.

"Безумовно, потрібен окремий суд спеціальний по злочинах в Україні, як колись – по колишній Югославії. А там уже дійде до видачі Путіна. Тому що за простою логікою, за простими логічними фактами, військові не змогли це скоїти (воєнні злочини – ред.) без команди з Москви вищої", – наголосив радник голови ОП.

Він пояснив, що такі воєнні злочини, які були скоєні в Україні, можливі у разі втрати військовими їхнього командування або ж у разі прямого наказу від центральної влади в Москві.

"Чому? Тому що такі злочини можливі лише у двох випадках. Перший – це коли збройні сили втратили управління і командири просто не керують підрозділами. Але всі ті, хто був у Бучі – це елітні підрозділи – дуже вправно і вдало відійшли, за всіма правилами військової науки. Значить, управління було збережено. А якщо управління не було збережено, ці злочини заохочувались командуванням. А ми ж знаємо, що таке централізована російська машина. Що командувач угруповання, генерал-лейтенант якийсь не міг віддати такий наказ, якби не було команди від Москви. Тобто на свій страх і ризик він би не зробив цього", – пояснив радник голови президентського офісу.

Статьи по теме
Сакартвело, що з тобою? Що з тобою трапилося, Грузіє? Чому ти повірила Іванішвілі? Чому повірила росії?
Сакартвело, що з тобою? Що з тобою трапилося, Грузіє? Чому ти повірила Іванішвілі? Чому повірила росії?

Євген Якунов: Що змусило тебе так змінитися? Адже для мого покоління, яке виросло в радянському союзі, ти завжди була взірцем високої національної культури, символом непокірності й прапором вільнодумства. Руставелі, Думбадзе, Туманішвілі, Абуладзе, Мамардашвілі, Данелія, Бендукідзе – ці імена супроводжували мене з дитинства крізь усе життя. А Софіко Чаурелі й Вахтанг Кікабідзе були ріднішими, ніж багато хто з акторів-земляків.
16.05.23 — 689

Жителі Росії ненавидять США більше, ніж Україну та Євросоюз
Жителі Росії ненавидять США більше, ніж Україну та Євросоюз

Серед росіян переважають негативні оцінки щодо США, Європейського Союзу та України. Позитивні оцінки характерні для Китаю, Індії та Туреччини.
13.03.23 — 769

"Треба вирішувати". Путинський депутат назвав Вірменію незаконною державою

Російський депутат від правлячої партії "Єдина Росія" Євген Федоров вважає Вірменію "тупиковою країною", питання з русофобією, в якій потрібно "вирішувати за законом".
24.11.22 — 682