Контракти.ua

756  —  04.04.22
Полк «Азов» заявляє, що листи від його імені на адресу влади – фейк
Полк «Азов» заявляє, що листи від його імені на адресу влади – фейк

На електронні адреси представників влади, міністерств, журналістів надходять листи провокативного характеру нібито від "Азова", та насправді полк не має до них жодного відношення.

Про це полк "Азов" повідомив у своєму офіційному зверненні у Телеграмі, передає Укрінформ.

"На офіційні електронні адреси представників влади, міністерств, журналістів та ін. надходять листи провокативного характеру нібито від бійця полку "Азов". Сам відправник і викладена ним позиція не мають жодного відношення до полку "Азов", який наразі захищає місто Маріуполь", - написали азовці.

Вони також зауважують, що хостинг, з якого відправлено листи, знаходиться у м. Цюриху (Швейцарія). Сама пошта також створена нещодавно - 22 березня 2022 року, ймовірно, з метою розповсюдження дискредитативної інформації.

Вміст листа та дані фейкового хостингу бійці "Азова" додали і наголосили на тому, що пошук зловмисників уже розпочався.

Варто зазначити, що фейковий провокативний лист за стилем відрізняється від повідомлень "Азова": фальшивка пересипана лайливими словами, "зрадою" та антивладними закликами.

Як повідомляв Укрінформ, українські політики, промисловці і бізнесмени закликають CNN не поширювати дезінформаційні наративи кремля про полк "Азов", який нині захищає Маріуполь, і зняти з сайту колонку, що містить грубі пересмикування.

З 24 лютого за вказівкою президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну.

Загарбники обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 307

Сьогодні - День захисників і захисниць України
Сьогодні - День захисників і захисниць України

У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.
01.10.23 — 467

Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни
Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни

Рівень нетерпимості до надання хабарів, подарунків або неофіційних послуг для вирішення особистих проблем помітно зріс серед українців.
28.07.23 — 425