Контракти.ua

987  —  03.04.22
"Не залишаться безкарними. Світ має жахнутися": Арестович про злочини РФ у Київської області

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович записав спеціальне звернення щодо масових вбивств російськими військовими мирних жителів у містах Київської області. Він закликав світ звернути увагу на ці злочини, які виглядають як "картинка з фільму жахів".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Арестовича під час відеозвернення.

"Буча, Ірпінь та Гостомель - це міста, які звільнені, являють собою картинку з фільму жахів, постапокаліптичного. Серед вже знайдених жертв цих воєнних злочинів військ РФ: зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, представники місцевого самоврядування, діти, люди похилого віку, чоловіки, у багатьох зав'язані руки, сліди катувань, люди вбиті пострілами в потилицю", - розповів він.

Арестович запевнив, що всі злочини російських окупантів будуть враховані та не залишаться безкарними.

"Про такі речи як пограбування або намагання забрати золото, коштовні речі, коври, пральні машини і т. д. годі вже й говорити. Це, безумовно, все буде враховано і прокуратурою України і правоохоронними органами, і міжнародними кримінальними судами. Хочу вас завірити, жодні злочини не залишаться безкарними. Світ має жахнутися", - резюмував він.

Нагадаємо, посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський відреагував на звірства російських окупантів у Бучі під Києвом. За його словами, розправа над мирними жителями є військовим злочином.

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 307

Сьогодні - День захисників і захисниць України
Сьогодні - День захисників і захисниць України

У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.
01.10.23 — 467

Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни
Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни

Рівень нетерпимості до надання хабарів, подарунків або неофіційних послуг для вирішення особистих проблем помітно зріс серед українців.
28.07.23 — 425