Контракти.ua

636  —  03.04.22
У білорусі військові рф влаштували «базар» для продажу награбованого в Україні
У білорусі військові рф влаштували «базар» для продажу награбованого в Україні

У білорусі російські військові облаштували спеціалізований базар, де продають награбоване в Україні майно.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє в Телеграмі.

У місті Наровля (білорусь) загарбники облаштували спеціалізований базар, де продають награбоване в Україні майно. В "асортименті" мародерів: пральні та посудомийні машини, холодильники, дорогоцінні прикраси, автомобілі, велосипеди, мотоцикли, посуд, килими, витвори мистецтва, дитячі іграшки, косметика. "Тобто, все, що росіяни здобули шляхом мародерства та грабунку мирного населення в Україні", - ідеться в повідомленні.

Також російські військові намагаються обміняти викрадену валюту – долари та євро, але через внутрішні обмеження з обігу валюти білоруси "неохоче погоджуються на обмінні операції та пропонують окупантам звертатися в місцеві банки. Росіяни відмовляються, пояснюючи це забороною командування".

Агресори організували централізоване постачання нових партій мародерського "товару" на свій базар. Зокрема, з міста Буринь (Конотопський район Сумської області) у напрямку державного кордону рухається колона вантажних автомобілів з різноманітним майном – промисловими товарами та речами домашнього вжитку.

У Мозирі (Білорусь) скупчуються російські військові КамАЗи, з яких солдати вивантажують пакунки з речами, здобутими шляхом мародерства. Награбоване відправляється до рф російською службою експрес-доставки СДЕК.

Як повідомлялося, 24 лютого за вказівкою президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну.

Статьи по теме
Не слід демонізувати Білорусь: голова військової розвідки прокоментував
Не слід демонізувати Білорусь: голова військової розвідки прокоментував "ймовірний наступ"

Буданов вкотре наголосив, що не варто вірити "усілякому мотлоху, що вкидається через ЗМІ".
23.07.22 — 978

Зеленський заявив, що Україна готується до нападу, та звернувся до білорусів
Зеленський заявив, що Україна готується до нападу, та звернувся до білорусів

Володимир Зеленський вважає, що білоруському народу треба робити все, щоб не втягнутись в цю війну. Президент зазначив, що Україна готується до можливого нападу.
06.07.22 — 969

Російські пропагандисти сіють паніку в Україні щодо можливого нападу Білорусі
Російські пропагандисти сіють паніку в Україні щодо можливого нападу Білорусі

Російські пропагандисти різко збільшили кількість інформаційно-психологічних заходів щодо ймовірного нападу на Україну білоруських військ.
01.07.22 — 550