Контракти.ua

747  —  02.04.22
Керівник ОВА запевняє, що бійцям у Маріуполі намагаються допомогти
Керівник ОВА запевняє, що бійцям у Маріуполі намагаються допомогти

Військове керівництво держави вживає всіх заходів, щоб допомогти бійцям у Маріуполі. Деблокувати це місто дуже складно.

Як передає Укрінформ, про це повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко під час прямого включення на телемарафоні UA: Разом.

Відповідаючи на питання, наскільки наразі реально чи нереально провести операцію щодо деблокади Маріуполя, Кириленко сказав: «Звичайно, це дуже складно робити по географічному розташуванню і розташуванню сил супротивника».

При цьому він додав: «Але те, що відбувається, і по тій інформації, якою я володію, але я її не можу в повному обсязі, навіть в значному такому обсязі, надавати, - військове керівництво, керівництво держави, в першу чергу, вживає всіх заходів, щоби при тих можливостях, які є станом на зараз, на сьогодні, максимально допомагати. У тому числі, й тим військовим, які перебувають і безпосередньо захищають місто, які знаходяться в таких надскладних умовах і в умовах фактичного оточення ворогом, і в умовах вуличних боїв у місті».

Як повідомлялося, 31 березня командир полку «Азов» Денис Прокопенко заявляв, що військову операцію щодо деблокади Маріуполя від російських загарбників провести реально і можливо.

Російська агресія спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, станом на 27 березня, у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становить близько 5 тис. осіб, з них близько 210 дітей. У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі перебувають близько 160 тис. мирних людей, вони благають про порятунок.

Маріуполь російські війська перетворили на величезну руїну, жителі з голоду втрачають свідомість на вулицях, ворожі авіабомби їх живцем ховають у бомбосховищах.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що війська росії майже знищили місто, тому з нього необхідно евакуювати всіх цивільних осіб.