Контракти.ua

663  —  01.04.22
ІС: Пожежа в Бєлгороді – це інформаційно-силова спецоперація росії
ІС: Пожежа в Бєлгороді – це інформаційно-силова спецоперація росії

Удар по нафтобазі у Бєлгороді є інформаційно-силовою операцією РФ, спрямованою на дискредитацію України на Заході з метою підриву міжнародної військової допомоги, а також з метою впливу на внутрішню аудиторію в Росії, зокрема, для забезпечення мобілізації.

Про це заявив керівник групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець.

«Те, що сталося у Бєлгороді і відбувається після самої атаки на нафтобазу у спеціалізованих структурах, називаєтьсяінформаційно-психологічна операція і я поясню, на що вона спрямована. Два дні тому низка західних держав ухвалила рішення передати Україні більш серйозне озброєння, яке потрібне для початку звільнення окупованих територій. А тому це відбувається з розрахунку на те, щоб скомпрометувати передачу такого виду озброєнь: скажімо, спочатку ви даєте Україні озброєння, а потім вона нібито розпочне третю світову війну. Залякують громадську думку на Заході, щоби нам не передавали озброєння. І якщо ви проаналізуєте західні ЗМІ, то там уже почали просувати ідею, що «якщо продовжувати давати Україні летальне озброєння, то це може закінчитися глобальною катастрофою», - заявив експерт.

«І щоб закріпити це «фактажем», була організована ця операція; це один із різновидів інформаційно-психологічних операцій, інформаційно-силова операція, коли задіяна практична сторона, створюється напад або підрив, який використовується для нарощування інформаційної складової», - вважає аналітик.

«Ця операція потенційно може вплинути на стратегічний рівень прийняття рішень, що в подальшому можуть вплинути на перебіг війни. Щодо внутрішньої аудиторії в Росії, то така операція працює на кількох рівнях. Перший – забезпечення виконання завдань, які воєнно-політичне керівництво Росії ставить перед своїми силовими структурами. Наприклад, інформаційно-психологічні операції, спрямовані на забезпечення мобілізації», - підсумував керівник групи «Інформаційний спротив» Костянтин Машовець.

Нагадаємо, 1 квітня на нафтобазі в російському Бєлгороді неподалік українського кордону сталася пожежа. Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков стверджує, що пожежа сталася внаслідок авіаудару з двох гелікоптерів українських військ, що зайшли на територію Росії на низькій висоті.

Статьи по теме
Котин о недопуске МАГАТЭ к реакторам ЗАЭС: россияне хотят скрыть настоящую ситуацию
Котин о недопуске МАГАТЭ к реакторам ЗАЭС: россияне хотят скрыть настоящую ситуацию

Недопуск экспертов МАГАТЭ в реакторные залы Запорожской атомной электростанции является попыткой российских захватчиков скрыть настоящую ситуацию на оккупированной станции.
05.01 — 414

Як діди? – Так, але є нюанс. Стислий курс історії росії ХХ сторіччя з важливими висновками
Як діди? – Так, але є нюанс. Стислий курс історії росії ХХ сторіччя з важливими висновками

Юрій Богданов: Любов Путіна та його пропаганди до порівняння війни з Україною (або, як він каже, з усім Заходом) з Другою Світовою війною передбачає логічну лінію «ми як діди зараз всіх переможемо». Як діди. Чому ми взагалі про це говоримо? Тому що я втомився читати трохи сповнені відчаю та песимізму тексти на тему «ось Росія зможе воювати хоч 10 років», бо зараз їх заводи запрацюють і будуть виробляти 10000 танків на рік і 100000 БПЛА на годину. А ще росіяни підуть за першим покликом вождя помирати нескінченно. Якась частина піде, але не та, яка треба Путіну. Наче говорили про це 100 разів, а все одно – по колу і по колу.
27.06.23 — 567

Частина з них загинула, частина вже у полоні: перші мобілізовані з РФ уже воюють на території України
Частина з них загинула, частина вже у полоні: перші мобілізовані з РФ уже воюють на території України

На третю добу після початку мобілізації близько 10 тисяч і до 20 тисяч росіян уже були на українському кордоні.
28.09.22 — 689