Контракти.ua

892  —  01.04.22
ЗСУ женуть ворога від Києва і контратакують на Харківському напрямку - Арестович
ЗСУ женуть ворога від Києва і контратакують на Харківському напрямку - Арестович

Збройні сили України женуть російські війська від Києва, здійснюють контратаки на Харківському напрямку та ведуть тактичні дії проти оборони ворога на Херсонському напрямку.

Про це радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович повідомив на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«На Київському напрямку противник здійснює часткову ротацію з відведенням військ і перекиданням їх, імовірно, у зону ООС. Але йому не повною мірою вдається утримати заслонами ті ділянки і райони, які б вони хотіли отримати, щоб забезпечити цю ротацію. Наші війська женуть їх, як на північному заході, так і на північному сході, відсилаючи подалі від Києва, роблячи практично неможливим якийсь повторний штурм Києва. Ми визволяємо наші землі. Відганяємо ворога», - зазначив Арестович.

Він також поінформував, що ЗСУ проводять контратаки на Харківському напрямку та продовжують тактичні дії проти оборони противника на Херсонському напрямку.

Арестович констатував, що ситуація для України загалом оптимістична – у співвідношенні 55 на 45.

Водночас, за словами радника керівника ОП, ворог продовжує завдавати повітряних ударів по об’єктах критичної інфраструктури, військової промисловості, продовжує нищити житлові квартали, зокрема у Маріуполі, Харкові, Чернігові. У цьому контексті він зауважив, що ворог намагається перетворити Чернігів на «другий Маріуполь».

«Але я думаю, що ми впораємося. Із Черніговом досі зберігається сухопутний зв’язок, надходить військова, гуманітарна допомога і мешканці мають змогу виїхати з міста», - підкреслив Арестович.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Статьи по теме
Вилучення транспорту на потреби ЗСУ: все про резонансну норму в законі про мобілізацію
Вилучення транспорту на потреби ЗСУ: все про резонансну норму в законі про мобілізацію

У Раді запевнили, що 90% громадян точно не варто перейматися щодо цих норм.
вчера, 11:53 — 194

У складі ЗСУ з'явиться нова окрема штурмова військова частина
У складі ЗСУ з'явиться нова окрема штурмова військова частина

Українське військове командування вирішило створити нову окрему штурмову військову частину. Її виділять із штурмового батальйону 67 окремої механізованої бригади (Добровольчого українського корпусу).
вчера, 09:37 — 446