Контракти.ua

5422  —  01.04.22
РФ стягує колосальні сили та засоби у напрямку Донбасу – командир «Азову»
РФ стягує колосальні сили та засоби у напрямку Донбасу – командир «Азову»

Бійці полку «Азов» очікують, що російський агресор стягує колосальні сили та засоби у напрямку Донбасу.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в інтерв'ю Дмитру Гордону повідомив Герой України, командир полку "Азов" Денис Прокопенко. Полк зараз тримає оборону Маріуполя.

«З огляду на те, що кардинально скоротилася активність на Київському та Чернігівському напрямах, неважко здогадатися, куди відтягуватимуться війська противника. Вони змінили стратегічну мету, вирішивши сконцентруватися на Донецькій та Луганській областях. Тому ми очікуємо, що противник стягуватиме колосальну кількість сил та засобів у напрямку Донбасу», - сказав командир.

Він відзначив, що противник відмовлятиметься від попередніх цілей щодо взяття Києва та північного напрямку, тому в «Азові» розуміють, що найближчі кілька днів бійцям буде ще складніше. «Але наші солдати не опускають руки та воюватимуть до останнього», - наголосив Прокопенко.

Він нагадав, що загалом бійці «Азову» вже знищили, спалили більше танкового батальйону і підбили загалом не менше двох батальйонів бронетехніки противника. Також були вдалі спроби збити гелікоптери та літаки ворога.

«Піхоту, яку ліквідували, ми просто перестали рахувати ще тижнів зо два тому. Тому противник зазнає колосальних втрат», - сказав командир полку.

Як повідомлялося, російська агресія спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники вбивають беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, станом на 27 березня у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становить десь 5 тис. осіб, з них близько 210 дітей. У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі зараз знаходяться близько 160 тис. мирних людей, вони благають про порятунок.

Маріуполь російські війська перетворили на величезну руїну, жителі від голоду втрачають свідомість на вулицях, ворожі авіабомби їх живцем ховають у бомбосховищах.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що війська рф майже знищили місто, тому з нього необхідно евакуювати всіх цивільних осіб.