Контракти.ua

814  —  30.03.22
Путін атакував "ядро трансатлантичної безпеки", - глава Пентагону
Путін атакував

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що вторгнення Путіна в Україну є нападом на принципи трансатлантичної безпеки. Він так само подякував Німеччині за сприяння в посиленні присутності США в Європі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Під час свого вступного слова перед зустріччю з Міністром оборони Німеччини в Пентагоні Ллойд Остін заявив, що напад на Україну є атакою на ядро трансатлантичної безпеки.

"Вторгнення Путіна включає в себе не тільки напад на Україну, а й напад на принципи, що лежать в основі трансатлантичної безпеки", - сказав глава Пентагону.

Остін подякував Німеччині за співпрацю з США щодо розгортання сил в рамках посилення присутності США у сфері безпеки в Європі.

"Разом ми надсилаємо чіткий сигнал, і цей сигнал полягає в тому, що будь-який виклик нашій безпеці зустріне тверду і єдину відповідь. І наша прихильність колективній обороні НАТО непохитна", - сказав Остін.

Статьи по теме
ATACMS змінять ситуацію на полі бою, але не стануть панацеєю для перемоги України, - Салліван
ATACMS змінять ситуацію на полі бою, але не стануть панацеєю для перемоги України, - Салліван

Сполучені Штати вже надали Україні балістичні ракети далекої дії ATACMS, та передадуть більше в майбутньому, сподіваючись, що вони змінять ситуацію на полі бою.
вчера, 10:06 — 280

США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ

США розробляють санкції, що відріжуть деякі китайські банки від світової фінансової системи. У Вашингтоні сподіваються, що це призупинить фінансову підтримку Пекіном російського військового виробництва.
24.04 — 219

"Немає місця на міжнародній арені": Україна зірвала виступ російського балету у США

Напередодні українці влаштували протест проти виступу росіян біля театру балету Девіда Х. Коха у Нью-Йорку.
24.04 — 181