Контракти.ua

1188  —  30.03.22
УПЦ (МП) є останнім форпостом для путіна в Україні – Епіфаній
УПЦ (МП) є останнім форпостом для путіна в Україні – Епіфаній

УПЦ (МП) є останнім форпостом для президента рф путіна в Україні.

Про це заявив в ефірі національного телемарафону предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми знаємо, що для путіна, для російської федерації церква відіграє дуже важливу роль, церква практично є тим останнім форпостом підтримки путіна в Україні. І тому визнана Православна церква України є перешкодою щодо втілення тих ідей «руского міра» про «єдиний народ», про так звану «святу русь», і звичайно, єдина церква в україні для них є проблемою. І вони робили все від них залежне для того, щоб розділяти православних українців в Україні, але це не вдалося і не вдасться», - сказав Епіфаній.

Водночас він зазначив, що «російська церква в росії не є церквою як такою, це є певний департамент у справах релігій російської держави».

«І російська держава в особі путіна її використовує в своїх цілях і не тільки на території росії, а й на території України і Білорусі», - підкреслив митрополит.

Він додав, що зараз очільники інших помісних православних церков звертаються до очільника РПЦ посприяти припиненню війни, яка точиться в Україні, але з його боку не було жодного слова щодо її припинення, «а навпаки, він благословляє російську армію, щоб нищити невинних українців».

Глава ПЦУ зауважив, що в церкві не існує трибуналу, але покарання за це неминуче.

«Найперше, ми повинні розуміти, що якщо людина не отримує тут покарання за свої злочини, на землі, то неодмінно буде суд Божий, і звичайно, що і очільник РПЦ Кирил (Гундяєв) дістане по заслузі за те, що він бере участь у цій страшній війні щодо знищення українців», - наголосив владика Епіфаній.

Як повідомлялося, 28 лютого на території кафедрального собору Михайлівського Золотоверхого монастиря на предстоятеля Православної церкви України Епіфанія диверсійна група готувала замах.

Статьи по теме
"Священна війна": РПЦ пропонує Кремлю ультранаціоналістичну ідеологію, - ISW

Російська православна церква Московського патріархату (РПЦ МП) об'єднала кілька кремлівських ідеологічних наративів, намагаючись сформувати ширшу націоналістичну ідеологію навколо війни в Україні та експансіоністського майбутнього Росії.
31.03 — 194

Релігійний нацизм: ПЦУ про наказ РПЦ називати війну в Україні
Релігійний нацизм: ПЦУ про наказ РПЦ називати війну в Україні "священною"

Російський режим перебуває в перехідному етапі від фашизму до нацизму радянського типу.
31.03 — 215

Священники УПЦ МП закликають Онуфрія негайно і остаточно розірвати відносини із РПЦ
Священники УПЦ МП закликають Онуфрія негайно і остаточно розірвати відносини із РПЦ

У відкритому листі священники називають агресію Росії проти України "сатанинською".
25.07.23 — 2527