Контракти.ua

776  —  29.03.22
Патріарх Варфоломій у Варшаві помолиться за жертв агресії росії проти України
Патріарх Варфоломій у Варшаві помолиться за жертв агресії росії проти України

Вселенський патріарх Варфоломій, який 28-29 березня перебуває з візитом у Польщі, помолиться у Варшаві за постраждалих від невиправданої збройної агресії росії.

Про це Вселенський патріарх Варфоломій заявив під час зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою в понеділок у Варшаві, передає кореспондент Укрінформу.

“Під час цього візиту я концентруватимуся виключно на солідарності і єднанні в молитві з мільйонами біженців, людей, які змушені були залишити свої домівки, внутрішньо переміщеними з приводу цієї агресії, яку нічим не можна виправдати”,- наголосив Патріарх.

Він додав, що молитиметься за осіб, які “залишили свою домівки з приводу насилля, яке розв’язала росія, насилля проти суверенної України”.

Вселенський патріарх також подякував Польщі та польському народу за милосердя, гостинність і готовність у складну хвилину надати допомогу сусідньому українському народові.

У свою чергу, президент Польщі висловив вдячність патріарху Варфоломію за те, що він послідовно і впевнено вказує, хто є агресором, а хто жертвою у збройному протистоянні в Україні.

“Ми, як і Ваша Святість, а також більшість вільного і чесного світу, від першого дня російського нападу на Україну знаємо, хто є жертвою, а хто агресором. Ми знаємо, хто захищає свою Батьківщину, а хто вбиває невинних людей, бомбардуючи цивільні будинки і житлові квартали”, - наголосив Дуда.

Він подякував Вселенському патріарху за приїзд до Польщі, щоб своєю молитвою підтримати понад 2,3 млн українців, які знайшли у країні прихисток від російської агресії.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок ввечері Вселенський патріарх відвідає у польській столиці храм святої Софії - Божественної Мудрості, де помолиться за мир в Україні.

Константинопольська церква 1 березня засудила безпідставне російське вторгнення до суверенної Української держави і висловила солідарність з українським народом.

Собор Польської автокефальної православної церкви 22 березня визнав воєнні дії рф в Україні “нечестивими і незрозумілими”.

24 лютого рф розпочала масштабне вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.