Контракти.ua

550  —  28.03.22
Унаслідок війни вже не існує Волновахи, Маріуполя та невеликих міст під Києвом - Зеленський
Унаслідок війни вже не існує Волновахи, Маріуполя та невеликих міст під Києвом - Зеленський

Унаслідок повномасштабної російсько-української війни в Україні вже не існує Волновахи, Маріуполя та невеликих міст у Київській області.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю російським ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Але, на жаль, повернімося до того, які наслідки та результати для нас. А в результаті: Маріуполя немає. Просто немає. Волновахи просто немає. Міст під Києвом у Київській області - наших невеликих містечок... Які, я думаю, як і у вас... Усі міста біля столичних міст — це, зазвичай, невеликі містечка. Але там усі мешкають, дачі заміські, а також місцеве населення теж. Цього немає. Випалена земля. Просто випалена земля. Абсолютно», – сказав Зеленський.

Глава Української держави констатував, що фотографії, зроблені у цих містах, не демонструють усієї катастрофи, яка там відбувається.

"Це неможливо показувати, тому що це неможливо навіть для нашого населення - показувати, як це виглядає", - наголосив він.

За словами Президента України, у Волновасі просто нічого не залишилося – жодних вулиць, жодних будинків. Водночас у Маріуполі, населення якого становить пів мільйона осіб, уражено 90% будівель.

«Вони їдуть і випалюють, просто випалюють. Я навіть не знаю, до кого так російська армія ставилася. Ніколи. Я не бачив. Можливо, я був тоді зовсім молодою людиною — і війни в Чечні, настільки глибоко не пам'ятаю всіх кадрів. Там страшно було, але там, вибачте… Просто ці обсяги не можна порівняти. На сьогодні там дві війни було», – додав Зеленський.

Як повідомлялося, президент російської федерації владімір путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав повномасштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 224

Сьогодні - День захисників і захисниць України
Сьогодні - День захисників і захисниць України

У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.
01.10.23 — 385

Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни
Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни

Рівень нетерпимості до надання хабарів, подарунків або неофіційних послуг для вирішення особистих проблем помітно зріс серед українців.
28.07.23 — 341