Контракти.ua

2268  —  28.03.22
Від початку вторгнення рф із московського патріархату вийшли десятки громад - Епіфаній
Від початку вторгнення рф із московського патріархату вийшли десятки громад - Епіфаній

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявляє, що десятки громад та низка монастирів вже приєднались до ПЦУ.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Твіттері.

"Десятки громад, низка монастирів у різних областях України вже добровільно й усвідомлено виконали свій канонічний обов’язок і послідували Томосу про автокефалію, зробивши вибір на користь церкви й України", - зауважив Епіфаній.

Він додав, що двері ПЦУ відкриті для всіх.

Водночас Православна церква України повідомила у Фейсбуці, що за місяць повномасштабної російської агресії до складу Православної церкви України з московського патріархату офіційно перейшли вже 28 громад.

Зокрема це громади у Львівській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Закарпатській, Тернопільській, Рівненській, Волинськійі, Київській, Черкаській областях. Серед них – громади двох монастирів на Львівщині.

“З любов’ю вітаємо наших братів і сестер у родині помісної Української православної церкви. Ми впевнені, що це лише початок, і у багатьох священнослужителів та вірян “відкриються очі”, зокрема й у тих, хто до цього часу ще перебуває в омані та в московському підпорядкуванні, маючи за свого патріарха особу, яка нині благословляє російських воїнів на каїнову війну”, - наголосили у ПЦУ.

Також у ПЦУ зауважили, що “настав час зробити вибір – совістю і серцем: ви на боці агресора, безжального вбивці мирного населення чи на боці рідної вам землі, її людей, її церкви”.

“Не будьте помічниками “русского міра”, мовчазними поплічниками росії. Вчиняйте по-християнськи, на своїй Богом даній землі, будьте зі своїм народом, моліться за наших захисників. Не зволікайте, розривайте згубну рабську приналежність до патріархії, яка вже заплямована невинною людською кров’ю. Будьте гідними й вільними дітьми рідної землі та єднайтеся навколо помісної Української церкви! Двері нашої церкви завжди відкриті для всіх”, - заявили у ПЦУ.

Для тих громад, хто вирішив розірвати будь-які відносини з МП і приєднатися до помісної Православної церкви України, Священний синод ухвалив рішення “Про надзвичайний порядок прийняття до Православної церкви України”, (постанова №25).

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Синод Православної церкви України закликав духовенство і релігійні громади, які перебувають в юрисдикції Московського патріархату, увійти в канонічне єднання з ПЦУ.

24 лютого президент рф володимир путін розпочав новий етап війни проти України. Збройні сили України, підрозділи територіальної оборони та весь народ України встали на боротьбу проти загарбників і завдають суттєвих втрат російським силам вторгнення.

Статьи по теме
Температура впаде на 4-7 градусів: названа дата різкого похолодання в Україні
Температура впаде на 4-7 градусів: названа дата різкого похолодання в Україні

Сьогодні та завтра в Україні ще буде тепло.
14.02 — 417

В Україні очікується майже +20: погода на тиждень від синоптика
В Україні очікується майже +20: погода на тиждень від синоптика

Погода в Україні 14 лютого 2024 спрогнозована тепла.
12.02 — 470

Потепління до +20: синоптики попередили про аномальне тепло
Потепління до +20: синоптики попередили про аномальне тепло

Його прогнозують в окремих регіонах.
08.02 — 453