Контракти.ua

1027  —  26.03.22
Окупанти хочуть активізувати діяльність ДРГ у Києві. Оперативна інформація від Генштабу
Окупанти хочуть активізувати діяльність ДРГ у Києві. Оперативна інформація від Генштабу

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про ситуацію в областях на початок 31-ї доби війни, та поінформували про плани російських окупантів активізувати в Києві діяльність груп диверсантів.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на дані Генштабу ЗСУ.

Противник на окремих напрямках без успіху продовжує спроби штурмів, здійснює авіанальоти та марно намагається завдати вогняної поразки підрозділам ЗСУ.

З метою відновлення боєздатності своїх підрозділів, поповнення боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів, ворог через брак кваліфікованих кадрів проводить комплектування особовим складом з низькими моральними якостями та особами схильними до зловживання наркотичними речовинами та алкоголем, розповіли в Генштабі.

Окупанти розгорнули практично всі підрозділи Росгвардії з окупованих Криму та окремих районів Херсонської, Запорізької та Донецької областей, щоб намагатися придушити опір жителів Херсона, Генічеська, Бердянська та в окремих районах Маріуполя.

"Окупанти намагаються активізувати діяльність диверсійно-розвідувальних груп на території Києва з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки, порушення системи державного та військового управління", - йдеться в повідомленні.

Українське угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію на певних напрямках, проводить стабілізаційну операцію, виконує завдання територіальної оборони.

Так, захисники Києва тримають оборонні рубежі та продовжують відбивати наступ противника, завдають йому вогневі ураження.

На Донецькому та Луганському напрямках угрупованням ООС відбиті всі ворожі атаки та завдано істотних втрат російським загарбникам.

Так, ЗСУ знищили 8 танків, 17 одиниць броньованої та 11 одиниць автомобільної техніки противника. Втрати загарбників у живій силі склали близько 170 осіб. Підрозділами протиповітряної оборони були збиті 3 літаки і 3 БПЛА ворога.

"Угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу знищило 12 повітряних цілей ворога (3 літаки, 3 БПЛА, вертоліт та 5 крилатих ракет). Ударна авіація Повітряних Сил під прикриттям винищувачів завдала нищівних ракетно-бомбових ударів по колонах техніки та скупченнях військ окупантів", - йдеться у зведенні.

Раніше повідомлялося, що за інформацією Міноборони США, Росія тепер сконцентрувалася на спробі захоплення східної частини України, зокрема всієї Донецької та Луганської областей.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1645

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2305

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 854