Контракти.ua

892  —  26.03.22
ЗСУ ліквідували "кадирівців" та захопили багато трофейної зброї
ЗСУ ліквідували

Українські захисники знищили трьох бійців Hосгвардії з Чечні і взяли трофейну зброю й техніку. Ліквідовані окупанти мали бойовий досвід.

Про це повідомляє пресслужба 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Пише tsn.ua.

"Судячи з документів, закарпатській бригаді намагалися протистояти гвардійці 46-ї окремої бригади оперативного призначення нацгвардії Росії – найбільшого з’єднання військ Росгвардії, яке базується в Чечні. Це з’єднання було створене ще в 2000 році для боротьби з силами чеченського спротиву, котрі воювали з Кремлем, тому має тривалий досвід бойових дій. Однак він не допоміг при зустрічі зі штурмовиками 128 бригади Збройних сил України", - йдеться у повідомленні.

У результаті бойової сутички знищені троє росгвардійців, котрі служили в 94-му полку бригади, що дислокується в м. Гудермес, та 96-му полку, що дислокується в м. Урус-Мартан Чеченської республіки.

"У знищених ворогів вилучені особисті жетони та документи: шляховий лист водія БТР-80 із даними водія, старшого машини, витратами пального тощо. Також було знайдено зошит зі списком особового складу: 14 військових, у тому числі один офіцер. Відомість про бойову техніку підрозділу – чотири бронетранспортери "БТР-80" і три військові вантажівки "Урал 4320". Штурмовики 128 бригади взяли також трофеї – неушкоджений БТР-80 та зброю – кулемети Калашникова, автомат Калашникова, снайперську гвинтівку Драгунова (СВД) з боєприпасами", - йдеться у повідомленні.

Статьи по теме
Вилучення транспорту на потреби ЗСУ: все про резонансну норму в законі про мобілізацію
Вилучення транспорту на потреби ЗСУ: все про резонансну норму в законі про мобілізацію

У Раді запевнили, що 90% громадян точно не варто перейматися щодо цих норм.
вчера, 11:53 — 199

У складі ЗСУ з'явиться нова окрема штурмова військова частина
У складі ЗСУ з'явиться нова окрема штурмова військова частина

Українське військове командування вирішило створити нову окрему штурмову військову частину. Її виділять із штурмового батальйону 67 окремої механізованої бригади (Добровольчого українського корпусу).
вчера, 09:37 — 449