Контракти.ua

1294  —  24.03.22
Бойова міць рф з початку вторгнення в Україну впала нижче 90% – Пентагон
Бойова міць рф з початку вторгнення в Україну впала нижче 90% – Пентагон

За оцінками Пентагону, рівень бойової моці росії вперше сягнув нижче 90% відносно тих показників, що були до її повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого.

Про це повідомив у вівторок під час телефонного брифінгу високопоставлений представник Пентагону, передає Укрінформ.

«Ми оцінили, що вперше рівень російської бойової моці може бути трохи нижчий 90% від оціненої доступної бойової потужності. Ще раз нагадаю, що все це – бойова міць, яку вони зібрали в білорусі і у західній частині країни до вторгнення. Це не оцінка всієї військової моці росії. Але ми оцінюємо, що вперше вона може бути менше ніж 90%», – заявив він.

Крім цього, за словами представника Пентагону, США не бачать серйозної передислокації на схід від Києва. Зазначається, що російські сили все ще перебувають приблизно за 15 км на північній захід і за 30 км на схід від Києва, де й були минулого тижня.

Як повідомляв Укрінформ, також за словами високопоставленого представника Пентагону, сили росіян, які зайшли в Україну під час наступальної операції, почали відчувати дефіцит високоточних боєприпасів, що стало додатковою проблемою на тлі гострого дефіциту пального, їжі, а також обмороження особового складу.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Статьи по теме
Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный
Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный

Игаль Левин: "Они не останавливаются", — такими словами недавно описал российскую агрессию украинский генерал Валерий Федорович Залужный — главнокомандующий Вооруженными силами Украины. Вот эти слова Железного генерала — ключ к пониманию происходящего.
17.05.23 — 1138

Командующий обороной Киева объяснил, зачем Россия перебрасывает военных в Беларусь
Командующий обороной Киева объяснил, зачем Россия перебрасывает военных в Беларусь

Пока все боевые части, которые создала Россия в Беларуси - были позже переброшены на восток. Кремль использует территорию своего союзника для восстановления техники и обучения солдат.
03.02.23 — 2093

Окупанти оголосили про вивід військ з Ізюма
Окупанти оголосили про вивід військ з Ізюма

Окупанти оголосили про вивід своїх військ з Ізюма Харківської області. Також це нібито стосується і ще "деяких інших населених пунктів".
11.09.22 — 882