Контракти.ua

858  —  19.03.22
В ДСНС закликали українців не спалювати суху траву та сміття: "не будьте як орки"
В ДСНС закликали українців не спалювати суху траву та сміття:

Рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій звернулися до українців. Громадян закликали не спалювати суху траву та сміття.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ДСНС.

"Так співпало, що війна на нашу землю прийшла саме у той час, коли громадяни починають господарські роботи та відчайдушно ведуть боротьбу зі сміттям та залишками рослинності. На жаль, ми не можемо різко подвоїти кількість рятувальників, частина яких замість ліквідації наслідків воєнних дій і порятунку людей буде вимушена виїжджати на виклики про пожежі чагарників", - йдеться у повідомленні.

Крім того, рятувальники нагадали, що під час спалювання трави люди знищують зелені насадження. Українців закликали не підпалювати вогонь на відкритій місцевості, а також повідомляти в правоохоронні органи про паліїв.

"Не будьте подібними до орків - не паліть траву і сміття... будьте людьми і справжніми патріотами своєї України і пам'ятайте, що зараз будь-яка дія або наближає, або віддаляє нашу спільну перемогу!" - додали в ДСНС.

Нагадаємо, українців попередили про небезпеку мінування житлових кварталів у тимчасово окупованих територіях.

Статьи по теме
Кремзлики по-закарпатськи: найніжніша та соковита страва для вихідних
Кремзлики по-закарпатськи: найніжніша та соковита страва для вихідних

Кремзлики, гуглі, тертюхи, тертики, беци та бульбаники - все це різні назви одної страви, яка дуже популярна в Україні. Кремзлики - це закарпатські деруни, які готуються за своїм особливим рецептом та з секретними інгредієнтами.
07.08 — 1583

Запечена картопля по-шведськи з беконом: бюджетна і смачна страва на обід чи вечерю
Запечена картопля по-шведськи з беконом: бюджетна і смачна страва на обід чи вечерю

Гасельбек, запечена картопля з овочами і м’ясом, притаманна не тільки шведській кухні - наприклад, подібну страву готують і в Польщі, прикрашаючи сиром. Можливо, запечена картопля з начинкою набула популярності завдяки тому, що потрібно мінімум компонентів для приготування - і водночас ця проста страва смачна і ситна.
07.08 — 1484