Контракти.ua

718  —  16.03.22
Навальний заявив у суді: Розпад росії стає дедалі ймовірнішим
Навальний заявив у суді: Розпад росії стає дедалі ймовірнішим

У Росії опозиціонер Олексій Навальний у своєму останньому слові на суді над ним назвав нинішню російську владу «грандіозною загрозою для всіх», заявив про необхідність боротися з війною, розпочатою кремлем, і зазначив, що розпад рф стає дедалі ймовірнішим.

Як повідомляє Укрінформ, це випливає з розшифрування засідання суду, зробленого «Медіазоною» у вівторок.

«Щоб закрити роти тим, хто про це говорить (економічні проблеми - ред.), закрити вуха тим, хто чує це, потрібна зараз війна, яка… (пауза в трансляції - ред.) що наслідком цього всього буде розвал, розпад нашої країни. Звучить дикувато, але словосполучення "російсько-українська війна" теж звучить дикувато... Мантра про розпад нашої країни стає дедалі ймовірнішою», - сказав Навальний.

Далі він назвав російське керівництво "групою божевільних дідів", яким "не шкода нікого і нічого". «Хоч як би вони патріотизм не завертали — це міф. І це грандіозна загроза для всіх нас. Що робити насправді зрозуміло. Обов'язок кожної людини зараз – боротися з війною», - сказав російський опозиціонер.

Навівши цитату з Євангелія – «миротворці наділені славою божою» – Навальний сказав, що «набагато краще бути вільною людиною божою, ніж путінським холуєм, якого чорти будуть жерти в пеклі». Невдовзі трансляція була зовсім відключена. За словами свідка, яка була у залі засідання, у фіналі Навальний навів у скороченому вигляді фразу Толстого: «Війна - це витвір деспотизму. Ті, хто хочуть боротися з війною, мають боротися лише з деспотизмом».

Як повідомлялося, у вівторок держобвинувачення в росії попросило засудити опозиційного політика Олексія Навального до 13 років колонії та штрафу 1,2 мільйона рублів у справі про шахрайство та образу суду. Вирок буде оголошено 22 березня.

Судовий процес у новій кримінальній справі проти Навального розпочався 15 лютого. Він проходить у виправній колонії №2 у місті Покров Владимирської області, де політик відбуває покарання після заміни умовного терміну реальним за фальсифікованою справою «Ів Роше».

Під час судового процесу Навальний не раз висловлювався проти вторгнення росії в Україну. Він говорив про це на одному із засідань та в соцмережах. Навальний також закликає росіян виходити на акції проти війни з Україною.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно надіслала позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Статьи по теме
Стан хворого Ігоря Ніколаєва різко погіршився – росЗМП
Стан хворого Ігоря Ніколаєва різко погіршився – росЗМП

Композитору стало гірше після госпіталізації.
16.09.23 — 432

В Москві розпочались арешти військових: що відомо
В Москві розпочались арешти військових: що відомо

Рух в центрі Москви перекрито, відомо про численні арешти, затримання та блокування військових.
09.10.22 — 753