Контракти.ua

617  —  16.03.22
Рада спростила варіант звільнення від військової служби осіб з інвалідністю
Рада спростила варіант звільнення від військової служби осіб з інвалідністю

Верховна Рада ухвалила закон, що передбачає спрощений варіант звільнення від військової служби осіб з інвалідністю та осіб, які доглядають за особами з інвалідністю і хворими дітьми.

Як передає Укрінформ, за ухвалення в цілому відповідного законопроєкту №7140 -1 проголосували 344 народних депутати.

"Перебування осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю зараз в Україні ускладнено тим, що практично всі бомбосховища та укриття є архітектурно недоступними для маломобільних груп населення. У населених пунктах ускладнено доступ до їжі, води та медичної допомоги. При цьому у багатоповерхівках з міркувань безпеки відключено ліфти. Такий стан справ обумовлює необхідність визначення на законодавчому рівні спрощеного варіанту звільнення від військової служби осіб з інвалідністю та осіб, які доглядають за такими особами з інвалідністю і хворими дітьми", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Так, звільняються від військової служби (строкової, під час особливого періоду та мобілізації) окремі категорії військовозобов’язаних із числа осіб з інвалідністю, а також тих, які доглядають за особами з інвалідністю та недієздатними, чи утримують дітей з інвалідністю, дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня.

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 248

Сьогодні - День захисників і захисниць України
Сьогодні - День захисників і захисниць України

У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.
01.10.23 — 403

Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни
Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни

Рівень нетерпимості до надання хабарів, подарунків або неофіційних послуг для вирішення особистих проблем помітно зріс серед українців.
28.07.23 — 359