Контракти.ua

960  —  15.03.22
Непідготовлених людей на передову ніхто не відправляє – ЗСУ
Непідготовлених людей на передову ніхто не відправляє – ЗСУ

Непідготовлених людей на передову ніхто не відправляє, всі проходять необхідне навчання.

Про це під час брифінгу в Медіа Центр Україна заявив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України Роман Горбач, передає Укрінформ.

«Непідготовлених людей на передову ніхто не відправляє. Всі мобілізовані проходять відповідне навчання у той термін, який необхідний для певної військової спеціальності», - сказав начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України.

Підготовка рядового та сержантського складу в навчальних центрах проводиться за скороченими термінами (без зниження якості навчання) та становить від 7 до 20 діб (залежно від складності спеціальності).

Горбач зазначив, що з початком повномасштабного російського вторгнення до своїх підрозділів повернулося майже 100% резервістів. Саме за рахунок колишніх учасників бойових дій та військовослужбовців та військовозобов'язаних, які вже відслужили, і проходить комплектування бойових військових частин.

«Мобілізованих, які не проходили військову службу на першому етапі направляють для здійснення відповідної фахової підготовки до навчальних центрів (навчальних закладів), після завершення якої вони вибувають для комплектування підрозділів, що ведуть бойові дії», - поінформував Горбач.

Також у ЗСУ розповіли, що для скарг стосовно мобілізації створена і працює гаряча лінія Міністерства оборони та ЗС України 0-800-500-410, 0-800-500-442, 044-454-44-99, або на офіційному сайті МОУ.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1673

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2321

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 864