Контракти.ua

782  —  11.03.22
Авіація РФ завдала удару Білорусі – Міноборони
Авіація РФ завдала удару Білорусі – Міноборони

Російські штурмовики СУ завдали авіадуадарів по території Білорусі.

Про це у п'ятницю, 11 березня, повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Російські штурмовики СУ, із зальотом на територію України з Білорусі, вчинили бомбардування української території, після чого завдали авіадуадарів по території РБ. Заліт двох літаків фіксували прикордонні наряди, на ділянці відділу Дубровиця, що на Рівненщині", – написав Геращенко.

Він також наголосив, що ця атака – свідома провокація.

Незадовго до цього міністр оборони України Олексій Резніков попередив білорусів, що проти них з боку Росії готуються криваві провокації.

"За інформацією, у якій ми повністю впевнені і яку підтвердили, зараз командування російських окупаційних військ готує серію кривавих провокацій.

Згідно з їхнім злочинним задумом, російська авіація готується завдати удару по ряду населених пунктів на території Республіки Білорусь, що розміщено поблизу українсько-білоруського кордону. Зокрема, удару збираються завдавати по н.п. Копани Столинського району Брестської області. Для маскування злочину Росія має намір здійснити атаку з повітряного простору України", – написав Резніков у Facebook.

Він також зазначив, що мета провокації – змусити чинне керівництво Білорусі до війни проти України.

"Гарантую, що українська армія не планувала, не планує і не плануватиме жодних агресивних дій проти Білорусі", – наголосив Резніков.

Він нагадав, що за 15 днів війни українські війська знищили понад 12 тисяч російських солдатів і закликав білорусів не дозволити втягнути свою країну у цю війну.

Незабаром про атаку на Білорусь з боку російської авіації повідомили у Верховній Раді України і в командуванні Повітряних сил ЗСУ.

"Сьогодні о 14:30 від ДПС надійшла інформація, що російські літаки вилетіли з аеродрому Дубровиця (Білорусь), зайшли на територію України, розвернулися над нашими н.п. Городичі і Тумени, після чого завдали вогневого ураження по населеному пункту Копани (Білорусь). Наразі 9-й прикордонний загін спостерігає за зайняттям цього населеного пункту ворогом! Це – провокація!

Мета – втягнути Збройні сили Республіки Білорусь у війну з Україною!", – повідомили у Верховній Раді. Цю саму інформацію повідомили у командуванні Повітряних сил ЗСУ.

Статьи по теме
Лубінець розповів, скільки цивільних заручників офіційно утримує Росія
Лубінець розповів, скільки цивільних заручників офіційно утримує Росія

Дмитро Лубінець розповів, скільки заручників утримує Росія за офіційними даними.
вчера, 16:53 — 224

Стало відомо, коли і як Україна може знищити Кримський міст
Стало відомо, коли і як Україна може знищити Кримський міст

Зруйнувавши Кримський міст, Україна фактично почне зворотний відлік до моменту повернення півострова.
вчера, 13:17 — 215

Захист Штатами неба Ізраїлю викликає заздрість та іронію в Україні − WSJ
Захист Штатами неба Ізраїлю викликає заздрість та іронію в Україні − WSJ

Швидка і результативна реакція США та їхніх союзників на удари Ірану по Ізраїлю викликає заздрість та іронію в Україні, яка вже понад 2 роки стримує щоденну агресію Росії і так само щоденно просить світ про допомогу.
16.04 — 199