Контракти.ua

666  —  10.03.22
Заява агрохолдингу “Авангард” щодо значних втрат виробничих потужностей внаслідок російської агресії
Заява агрохолдингу “Авангард” щодо значних втрат виробничих потужностей внаслідок російської агресії

Агрохолдинг “Авангард”, один з провідних виробників яєць курячих в Україні, повідомляє про суттєві втрати виробничих потужностей внаслідок російської агресії. Зупинені і знеструмлені ряд ключових птахофабрик, птахи залишились без харчування і приречені на вимирання, фінансові втрати на поточний момент сягають 1,5 млрд грн.

Зокрема, найбільша в Європі птахофабрика “Чорнобаївська” у Херсонській області   через воєнні дії з боку РФ залишилася без можливості годувати птицю, підвозити працівників до робочих місць та вивозити готову продукцію, що загрожує вимиранням птиці та подальшою екологічною катастрофою. Птахофабрика повністю знеструмлена, а виробництво повністю зупинено. Частину готової продукції і курей попри обстріли вдалося роздати місцевому населенню, але більша частина птахів гине через неможливість її годування. Близько 3 млн курей загинуть без можливості їх утилізувати. В подібній ситуації найближчим часом можуть опинились й інші ключові підприємства агрохолдингу - зокрема, птахофабрика смт. Макарів та птахофабрика під Броварами Київської області. Втрати тільки цих підприємств складуть до 1 млн птахів. 

Загальні фінансові втрати агрохолдингу внаслідок російської агресії на поточний момент оцінюються приблизно в 1,5 млрд грн. Крім того, закриття ключових виробництв може призвести до нестачі курячих яєць в Україні. Неможливість утилізації мільйонів птахів, що гинуть, створює загрозу екологічного лиха. Підприємства агрохолдингу з об’єктивних причин не мають можливості вирішити ці проблеми та убезпечити своїх працівників без допомоги держави.

Поза тим навіть в таких умовах “Авангард” надає усю можливу допомогу населенню і збройним силам України: від початку російської агресії у координації з Мінагрополітики “Авангард” безкоштовно передає на потреби захисту країни сотні тисяч яєць свого виробництва, передає армії паливно-мастильні матеріали та необхідну техніку, зокрема вантажні автомобілі, а працівники “Авангарду” захищають країну у лавах Збройних сил України.

Статьи по теме
В Україні дешевшає цибуля: яка ціна
В Україні дешевшає цибуля: яка ціна

Торішньої продукції місцевого виробництва вже не залишилося.
01.06.23 — 463

Украина в значительно лучшей экономической ситуации: Марченко прогнозирует рост ВВП в 2023 году
Украина в значительно лучшей экономической ситуации: Марченко прогнозирует рост ВВП в 2023 году

Экономическая ситуация в Украине значительно улучшилась. После значительного сокращения экономики в прошлом году в 2023 году ожидается рост валового внутреннего продукта (ВВП).
20.05.23 — 474

Як розвивається блокчейн в Україні?
Як розвивається блокчейн в Україні?

Технологія блокчейн використовується для роботи криптовалют. Це розподілена між тисячами комп’ютерів мережа, яка дозволяє реєструвати інформацію, простежувати шляхи транзакцій, зменшувати витрати при транзакціях. Сучасний курс біткоїна перевищує 20 тисяч доларів, тому багато українців інвестує в цю криптовалюту чи має заощадження в ній. Але блокчейн цікавий не тільки для обігу криптовалюти.
30.03.23 — 1105