Контракти.ua

817  —  09.03.22
Зеленський звернувся до російських військових: «У вас ещё есть шанс выжить»
Зеленський звернувся до російських військових: «У вас ещё есть шанс выжить»

Президент України Володимир Зеленський звернувся до загарбників російською мовою та закликав скласти зброю у війні, яку росія вже програла.

Про це йдеться у відеозверненні Глави держави, передає Укрінформ.

«Российские солдаты! У вас ещё есть шанс выжить. Почти две недели нашего сопротивления показали вам, что мы не сдадимся, потому что это наш дом, это наши семьи и дети. Мы будем воевать, пока не вернём свою землю и пока не ответим сполна за всех наших убитых людей, за наших убитых детей. Вы ещё можете спастись, если просто уйдёте. Не верьте своим командирам, когда они говорят вам, что у вас ещё есть шансы в Украине. Вас здесь ничего не ждёт, кроме плена, кроме гибели. Вы забираете наши жизни, и отдадите свои. И мы знаем – у нас есть перехваты – что ваши командиры уже все всё понимают. Нужно заканчивать эту войну, нужно возвращаться к миру. Уходите из наших домов, уходите к себе», - закликав глава держави.

За словами Зеленського, немає такого куточка на землі, де б не знали, з яким героїзмом український народ захищає власну землю. І російські солдати повинні усвідомити, що тут їх нічого не чекає, крім смерті.

«Ми вистояли і надихнули увесь світ нашою рішучістю. Немає такого куточка на землі, де б не знали, з яким героїзмом український народ захищає власну землю. Навіть там, де нас не підтримують, навіть там, де добре знають, чого ми досягли. І відчувають, чого ми ще досягнемо, якщо збережемо країну, якщо збережемо єдність, національну силу. Якщо будемо й надалі відповідати мудро і сміливо на активність ворога, який може зруйнувати стіни, наші будинки, стіни наших шкіл, наших церков, може розбити українські підприємства, але ніколи не добереться до нашої душі, до нашого серця, до нашого уміння жити вільно і боротись – сміливо», - наголосив Президент.

Він зазначив, що українські військові, тероборонівці змогли поповнити арсенал техніки за рахунок багатьох трофеїв, які взяли на полі бою. Танки ворога, бронемашини, боєприпаси – тепер працюватимуть на оборону України.

За словами Зеленського, найбільш принизливим для ворога буде те, що їх будуть бити його ж зброєю на додачу до української.

Як повідомляв Укрінформ, російський агресор з 24 лютого по 9 березня втратив понад 12 тисяч особового складу. Крім того, російські війська втратили 317 танків, 1070 бойових броньованих машин, 120 артилерійських систем, 49 літаків, 81 гелікоптер тощо.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1659

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2313

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 858