Контракти.ua

529  —  09.03.22
Резервні дизель-генератори забезпечать живлення ЧАЕС протягом двох діб, – Кулеба
Резервні дизель-генератори забезпечать живлення ЧАЕС протягом двох діб, – Кулеба

Резервні дизель-генератори забезпечать живлення Чорнобильської АЕС та її об’єктів протягом 48 годин.

Про це у Твіттері написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Потім відключиться система охолодження сховища відпрацьованого ядерного палива, що загрожуватиме витоком радіації.

“Єдина лінія електропостачання ЧАЕС і всіх її ядерних об’єктів, які контролює російська армія, пошкоджена. ЧАЕС знеструмлена. Я закликаю все міжнародне співтовариство негайно вимагати від Росії припинити вогонь і дати ремонтним бригадам якнайшвидше відновити електропостачання”, – наголосив Кулеба.

“Варварська війна РФ загрожує всій Європі. Путін має зупинити її негайно!”, – додав він.

Нагадаємо, внаслідок ворожих дій російських окупантів повністю знеструмлена Чорнобильська АЕС. Бойові дії тривають, що наразі унеможливлює ремонтні роботи та відновлення енергоживлення.

Міжнародне агентство з атомної енергетики (МАГАТЕ) несподівано втратило звʼязок з моніторинговими системами гарантій на Чорнобильській атомній електростанції, захопленій Росією.

Операції з ядерними матеріалами на ЧАЕС поки що зупинені. На майданчику розташовані виведені з експлуатації ядерні реактори та обʼєкти з радіоактивними відходами. Регулятор каже, що може підтримувати звʼязок з АЕС тільки електронною поштою.

У заяві МАГАТЕ зазначено, що директор агентства Гроссі особисто готовий поїхати на ЧАЕС, щоб отримати гарантії безпеки всіх ядерних обʼєктів в Україні.

Технічний склад ЧАЕС – 210 людей – працює весь час з моменту захоплення, Росія не дає змоги їх замінити. Персонал має обмежений доступ до води, їжі, ліків.

Статьи по теме
Кулеба назвав мету анонімних заяв від РФ про нібито готовність Путіна заморозити війну
Кулеба назвав мету анонімних заяв від РФ про нібито готовність Путіна заморозити війну

Російська Федерація поширює анонімні заяви про нібито готовність російського диктатора Володимира Путіна заморозити війну, щоб зірвати Саміт миру.
26.05 — 268

Україна може позичити сім систем Patriot у союзників, – Кулеба
Україна може позичити сім систем Patriot у союзників, – Кулеба

Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба дав інтерв'ю виданню The Washington Post, у якому пояснив причину переходу до більш жортскої риторики щодо постачання Україні систем протиповітряної оборони.
11.04 — 228

Кулеба закликав Індію переосмислити
Кулеба закликав Індію переосмислити "радянську спадщину" зв'язків з Росією

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту в Індію закликав Нью-Делі підтримувати Київ, заявивши, що тісні зв’язки південноазіатської країни з Росією базуються на радянській спадщині, яка зникає.
29.03 — 244