Контракти.ua

3886  —  09.03.22
Росія вже в дефолті, але не визнає цього, – експерт CASE
Росія вже в дефолті, але не визнає цього, – експерт CASE

Росія вже перебуває у ситуації дефолту. Вона відмовляється погашати валютні кредити валютою, натомість пропонує кредиторам нікому не потрібні рублі. Крім того, факт того, що РФ у дефолті, фактично визнало велике міжнародне агентство.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав експерт CASE Україна Євген Дубогриз. "Росія вже в дефолті. Росія не заплатила відсотки за рублевими бондами і оголосила, що виплачуватиме відсотки за валютними бондами в рублях. Це дефолт за будь-якими канонами та розпорядженнями", – написав експерт. Пише obozrevatel.com.

Агентство Moody's оцінило кредитний рейтинг Росії як Са – це дефолт на повний зріст – "likelihood being near or in default, но some possibility of recovering principal and interest" (імовірність дефолту або дефолт, але деяка можливість відшкодування основної суми боргу і відсотків).

"Росія, звичайно, власного дефолту не визнає – класичне "їх тамнєт". Звичайна для них справа. Та й не факт, що він визнає. Але це не потрібно. То й на краще – буде додаткова паніка у них трохи згодом", – написав експерт.

Що означає дефолт?

Фактично дефолт – це нездатність держави або компаній виконувати свої боргові зобов'язання. Після дефолту кредитний рейтинг держави падає. Інвестори не дають коштів, виводять свої активи. А кредитори відмовляються купувати цінні папери чи акції компаній, які перебувають у такій державі.

Для РФ дефолт означає неможливість залучати інвестиції. Крім того, всі гроші, які вони не повернуть, можуть заарештувати на їхніх рахунках або отримати через їхні активи за кордоном.

Статьи по теме
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд

16 лютого Олексій Навальний, якого Путін оголосив “екстремістом”, раптово помер у виправній колонії.
17.02 — 299

У Росії скорочується кількість прихильників війни
У Росії скорочується кількість прихильників війни

У Росії скорочується кількість прихильників продовження воєнних дій в Україні.
09.11.22 — 1138

Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії:
Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії: "Треба, щоб людям було чим займатися"

Президент країни-агресорки вкотре визнав проблему масового алкоголізму в регіонах.
22.10.22 — 2190