Контракти.ua

539  —  06.03.22
В СБУ відзвітували про ліквідацію диверсантів і агентів РФ в регіонах
В СБУ відзвітували про ліквідацію диверсантів і агентів РФ в регіонах

Служба безпеки України постійно працює над ліквідацією диверсійних груп та агентів Росії. За останні дні правоохоронці виявили ворожі ДРГ у п'яти областях України.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що Росія намагається "розконсервувати" колишніх військових на території України та залучити їх до шпигування і підпільної війни.

Донецька область

Затримало групу диверсантів, яка прибула на Донбас з окупованого Криму. Вони повинні були дізнатися про позиції ЗСУ та розташування блок-постів. Крім того, вороги мали за мету вчинити диверсії і підготувати плацдарм для подальшої зачистки основними силами РФ.

На допиті ДРГ надали важливі свідчення та дані проти окупаційних військ.

Харківська область

СБУ затримало коригувальника вогню. Він повинен був направляти обстріли на військові та інфраструктурні об'єкти, проте за його участі ворожі війська обстріляли житлові квартали. У результаті цих дій було спричинило втрати серед мирного населення.

Закарпатська область

Шпигуна затримали в одному із населених пунктів. Він збирав дані про настрої мирного населення та їх ставлення до Росії.

Дніпро

Затримано двох місцевих жителів, які підтримували дії Російської Федерації. Один із них фотографував військові об'єкти. У його ноутбуці виявлено план-схему Оперативного командування "Схід".

Інший агент збирав інформацію про блок-пости. Він ставив мітки на Google карті, таким чином передаючи дані кураторам.

Київ

Затримано двох братів - пропагандистів, які мають проросійські та пробілоруські погляди. Вони тісно співпрацювали зі спецслужбами країн-агресорів.

Вони розхитували внутрішню обстановку в країні та намагалися створити "потрібну інформаційну картинку" для Росії та Білорусії.

Статьи по теме
План перемоги України має
План перемоги України має "продуктивні кроки", - Держдеп США

Минулого тижня президент Володимир Зеленський був із візитом у США, де представив План перемоги України. Зокрема, Сполучені Штати вважають, що він містить продуктивні кроки.
03.10 — 186

Кремль не зацікавлений у мирних переговорах - ISW
Кремль не зацікавлений у мирних переговорах - ISW

Кремль продовжує публічно сигналізувати про свою незацікавленість у будь-якому мирному врегулюванні війни, окрім повної капітуляції українського уряду та знищення української держави.
24.09 — 228

Наступні кілька місяців будуть вирішальними у війні, - Зеленський
Наступні кілька місяців будуть вирішальними у війні, - Зеленський

Найближчі місяці стануть вирішальними у війні з Росією. Оскільки у України не так уже й багато часу.
23.09 — 284