Контракти.ua

932  —  06.03.22
Ми - воїни світла. З полоненими поводьтеся гуманно, - Арестович
Ми - воїни світла. З полоненими поводьтеся гуманно, - Арестович

Українців закликали поводитися з полоненими російськими військовослужбовцями гуманно. Категорично заборонено поводитися з ними варварськи та публікувати відео.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника глави ОП Олексія Арестовича.

Арестович нагадав про Женевську конвенцію і закликав поводитися з російськими військовополоненими гуманно. Варварське звернення категорично заборонено.

"Ненависть до військовополонених зрозуміла. Вони бомблять мирні міста, від них гинуть мирні жителі, діти й так далі. Проте. Ми європейська армія, європейської держави. Категорично забороняється варварське поводження з полоненими", - підкреслив Арестович.

За словами радника глави ОП, подібна поведінка нас розлюдовує, а на війні важливо утримувати правильний стан свідомості.

"Ми - воїни світла, ми не фашисти. Не уподібнюйтеся сатані, бо це означає програти сатані. Навіть якщо залишитися в живих", - підкреслив Арестович.

Західні партнери вкрай негативно реагують на такі факти. Публікувати відео з полоненими теж тепер заборонено – щоб не було звинувачень у порушенні Женевської конвенції.

Максимум, що можна запитати у полонених – ПІБ і номер військової частини. Всі допити з ними повинні вести спеціальні органи.

"Наші західні партнери вкрай негативно реагують на такі факти. Тільки Женевська конвенція. Записуючи відосики з "хвацькими" допитами, ви серйозно підсилюєте тих людей на Заході, які кажуть, що "ага, Україна порушує Женевську конвенцію, скоює військові злочини, не все так однозначно" та інше. І вже уряди заходу під тиском відповідних лобі ставлять питання про те, що: "Ну як вам тепер допомагати? Важкувато буде", - додав Арестович.

Він нагадав, що в Україні працює прокуратура з кримінальних справ і військові злочини – ці звинувачення можуть бути пред'явлені й в Україні.

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 318

Сьогодні - День захисників і захисниць України
Сьогодні - День захисників і захисниць України

У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.
01.10.23 — 474

Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни
Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни

Рівень нетерпимості до надання хабарів, подарунків або неофіційних послуг для вирішення особистих проблем помітно зріс серед українців.
28.07.23 — 439