Контракти.ua

689  —  05.03.22
Загрози вторгнення білоруських військ зараз немає, але ЗСУ готові – Данілов
Загрози вторгнення білоруських військ зараз немає, але ЗСУ готові – Данілов

На сьогодні немає загрози вторгнення в Україну білоруських військ, але Збройні сили України готові до будь-якого розвитку подій.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі каналу "Україна 24", відповідаючи на запитання про ймовірність участі Білорусі у бойових діях на території України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не очікували, що з боку Білорусі взагалі підуть війська Російської Федерації, але вони пішли. На сьогодні ми бачимо, що цього нема, і ми б дуже не хотіли, щоб це сталося (вторгнення білоруських військ в Україну - ред.). Але навіть якщо це станеться, то наші військові будуть готові до такого розвитку подій. Ми на сьогодні такого не бачимо, але готові до такого розвитку подій", - сказав Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, російські сили використали територію Республіки Білорусь для розвитку наступу на Україну. Крім того, з білоруської території здійснюються пуски ракет та атаки бойових літаків і гелікоптерів.

Статьи по теме
Не слід демонізувати Білорусь: голова військової розвідки прокоментував
Не слід демонізувати Білорусь: голова військової розвідки прокоментував "ймовірний наступ"

Буданов вкотре наголосив, що не варто вірити "усілякому мотлоху, що вкидається через ЗМІ".
23.07.22 — 895

Жінок в Україні зобов'яжуть стати на військовий облік: терміни та правила
Жінок в Україні зобов'яжуть стати на військовий облік: терміни та правила

Військовий облік жінок в Україні стане обов'язковим із 1 жовтня. Відповідний наказ Міноборони широкого обговорювали ще у грудні минулого року. З початком війни в українок з'явилося більше питань про те, чи мобілізуватимуть військовозобов'язаних жінок, чи дозволять виїзд за кордон, які професії підлягають обліку у військкоматі.
14.07.22 — 590

Зеленський заявив, що Україна готується до нападу, та звернувся до білорусів
Зеленський заявив, що Україна готується до нападу, та звернувся до білорусів

Володимир Зеленський вважає, що білоруському народу треба робити все, щоб не втягнутись в цю війну. Президент зазначив, що Україна готується до можливого нападу.
06.07.22 — 898