Контракти.ua

1444  —  03.03.22
Під Новотошківським знищили колону російську техніки
Під Новотошківським знищили колону російську техніки

На Луганському напрямку українські захисники ведуть важкі бої з російськими загарбниками, та міцно утримують свої позиції. Знищено змішану колону військової техніки загарбників.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Луганської військової обласної адміністрації Сергій Гайдай.

 

«На Луганському напрямку українські захисники ведуть важкі бої з російськими окупантами. На даний час воїни Об’єднаних сил міцно утримують свої позиції та завдають втрат агресору», - написав очільник області.

За його словами, поблизу Новотошківського ворог намагався прорвати позиції українських військ, але зазнав невдачі і відступив. Російські війська здійснили спробу втекти з поля бою, але відмінно спрацювали українські артилеристи - знищено змішану колону військової техніки загарбників: 1 танк, 2 броньовані машини піхоти і 2 вантажних автомобіля з особовим складом.

Гайдай зазначив, що чотири громади області протягом дня обстрілювали російські окупанти, о 15:20 окупанти намагалися пробитися в Сєвєродонецьк, проте ЗСУ відбили атаку.

«До обіду внаслідок обстрілів у Сєвєродонецьку постраждав дитсадок, в бомбосховищі якого знаходилося 10 людей, з них 8 діти, вони евакуйовані. Влучили в спортивну залу ЗОШ 16. Також пошкоджено чотири житлові будинки, в них повилітали вікна», - констатував керівник ОВА.

Він додав, що Сєвєродонецьк сформував самооборону з чоловіків міста, наразі обстріли продовжуються, населенню потрібно знаходитися біля укриттів.

Сусідній Лисичанськ так само обстріляли в обід: авіаударом знищено Лисичанський пивний завод, загинула одна цивільна людина. Всередині міста потрапляння в будівельний магазин та телевізійну вишку. Також пошкоджено житловий будинок.

Крім того, гучно було і в Попасній, де було влучання в вагоноремонтний завод та пошкоджено житловий будинок.

«Гірська громада у вкрай важкій ситуації через обстріли, що не вщухають, ДСНС, комунальники, газовики, електрики, влада не можуть дістатися до сіл, аби розпочати відновлювальні роботи та доправити харчі, ліки. Чекаємо на тишу», - написав Гайдай.

Він нагадав, що населення Старобільська сьогодні вразило виконанням гімну, зустрічаючи ворожі танки. Своєю рішучістю та мужністю, містяни прогнали ворога з міста, а медики відбили автівку, яку окупант хотів забрати.

Протягом сьогоднішнього дня у регіоні було евакуйовано близько тисячі людей.

«Тримаємося! Все буде Україна!», - наголосив Гайдай.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1645

Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный
Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный

Игаль Левин: "Они не останавливаются", — такими словами недавно описал российскую агрессию украинский генерал Валерий Федорович Залужный — главнокомандующий Вооруженными силами Украины. Вот эти слова Железного генерала — ключ к пониманию происходящего.
17.05.23 — 1132

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2305