Контракти.ua

4378  —  02.03.22
"Знищити тили ворога". У Зеленського оголосили тотальний спротив в окупації

В Офісі президента України закликають чоловіків на окупованих Росією територіях до тотального спротиву російським військам. Йдеться про знищення або блокування тилових колон супротивника.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг радника Офісу президента Олексія Арестовича.

"Значна частина нашої території окупована російськими окупантами. Ми закликаємо вас почати здійснювати супротивнику на окупованих територіях тотальний народний спротив. Приклади такого опору нам успішно демонструють сьогодні Конотоп, Мелітополь та інші міста, в яких він вже почався", - зазначив він.

За його словами, чоловіки зі зброєю та бойовим досвідом при тотальному опорі мають зосереджуватися на тилових колонах окупантів.

"Танковий батальйон, упершись у наші позиції, не до кінця втрачає боєздатність. Але якщо ми зупинимо або знищимо тилові колони, які везуть до цього танкового батальйону боєприпаси і паливо, то батальйон стає небоєздатним повністю. Атакувати партизанам тилові колони набагато простіше, вони гірше охороняються, вони не броньовані. Їх охороняють тиловики, які не мають досвіду бойових дій, і, як показує досвід, здаються навіть за перших ознак нападу. Навіть прості засоби дозволяють заблокувати дорогу деревами або барикадами, заблокувати або спалити колону і взяти полонених", - підкреслив Арестович.

Він уточнив, що це стосується чоловіків, які мають бойовий досвід або мають бажання та можуть діяти організовано.

"Збирайтеся навколо тих, хто має бойовий досвід. Слабкою частиною російської армії є тил. Якщо ми його спалимо, то наступ закінчиться протягом 2-3 діб. Що стосується цивільних осіб, які не готові нападати на тилові колони, ви можете їх блокувати. Будуйте барикади, проводьте мітинги з українськими прапорами, викладайте матеріали в мережу, закидайте матеріалами закордонні ЗМІ", - додав Арестович.

Він також сказав, що все це керівництво до дій стосується лише тих територій, що знаходяться під контролем російських військ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під Миколаєвом місцеві жителі захопили російський БТР та поїхали його на тракторі.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1676

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2321

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 864