Контракти.ua

975  —  02.03.22
Ворог виснажується, а українську армію поповнили десятки тисяч резервістів - Шмигаль
Ворог виснажується, а українську армію поповнили десятки тисяч резервістів - Шмигаль

Ворожі війська Росії виснажуються, а на окремих ділянках змушені тактично відступати, в той час як українську армію поповнили десятки тисяч резервістів.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Іде 7-й день національної визвольної війни проти російського окупанта. Наші військові б’ються як леви на всіх напрямках та міцно тримають оборону. Ворог виснажується, а на окремих ділянках змушений тактично відступати. В цей же час десятки тисяч резервістів поповнюють ряди нашої армії. В Україну їде зброя з різних куточків світу. А головне – це те, що розгубленість та страх, який був у багатьох людей в перші два дні війни, змінилися на зібраність і відвагу», - сказав Шмигаль.

За його словами, всі розуміють, що українці ведуть визвольну війну за свою землю та за своє майбутнє. І не пробачать ворогу його злочини. За ракетні залпи по українських містах — Харкову, Києву, Житомиру — обов'язково будуть покарані у Гаазі не лише виконавці, а й автори цього нелюдського задуму.

«Залізна завіса» все більше опускається над агресором. Світові компанії ідуть з Росії, адже не хочуть мати відношення до «кривавих грошей». Росія практично оголосила дефолт. Для Росії закрили небо більшість цивілізованих країн. У цей же час Україна стає все сильнішою. Європейський парламент прийняв заявку України на вступ до ЄС», - підкреслив глава уряду.

Шмигаль також нагадав про те, що попри все Україна приєднується до європейської енергомережі ENTSO-E. По всьому світу відбуваються мітинги на підтримку нашої країни. Україна тепер — це центр світової боротьби за свободу. «Урядова команда працює разом із Президентом України в Києві й на визначених місцях за умовами воєнного часу. Ми нікуди не поїдемо і не здамося ворогу. Вчора ми спростили порядок використання коштів резервного фонду державного бюджету в період дії воєнного стану, що дозволить швидко ухвалювати рішення для виділення коштів на потреби української армії», - сказав він.

Уряд також ухвалив рішення, що гуманітарна або технічна допомога надходитиме без зволікань та застосування жодних заходів митного контролю на підставі спрощеної декларації.

24 лютого президент РФ Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1653

Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный
Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный

Игаль Левин: "Они не останавливаются", — такими словами недавно описал российскую агрессию украинский генерал Валерий Федорович Залужный — главнокомандующий Вооруженными силами Украины. Вот эти слова Железного генерала — ключ к пониманию происходящего.
17.05.23 — 1138

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2313