Контракти.ua

769  —  02.03.22
Близько 836 тисяч українців стали біженцями через російську війну
Близько 836 тисяч українців стали біженцями через російську війну

Кількість біженців, які виїхали за кордон через повномасштабну війну Росії проти України станом на 1 березня, становить 835 928 осіб.

Про це йдеться на сайті Агентства ООН у справах біженців.

Зокрема, 454 000 осіб поїхали з України до Польщі, 116 000 – до Угорщини, 67 000 – до Словаччини, 65 000 – до Молдови, 43 000 – до Росії, 38 000 – до Румунії та 350 – до Білорусі.

За оцінками ООН, 12 млн осіб всередині України потребуватимуть допомоги й захисту, а найближчими місяцями понад 4 млн українських біженців можуть потребувати захисту і допомоги у сусідніх країнах.

Крім того, 52 тисячі українців поїхали в інші європейські країни.

"Сім'ї з маленькими дітьми ховаються в підвалах і на станціях метро або рятуються втечею під жахливі звуки вибухів і виючі сирени. Кількість постраждалих швидко зростає. Це найтемніша година для народу України. Нам треба посилити нашу відповідь зараз, щоб захистити життя та гідність простих українців". Ми повинні відповісти співчуттям і солідарністю", – сказала глава гуманітарної допомоги ООН Мартін Гріффітс.

Також повідомляється, що у терміновому призові запитується 1,1 млрд доларів для надання допомоги 6 млн осіб в Україні протягом перших трьох місяців.

Програма містить багатоцільову грошову допомогу найбільш уразливим верствам населення, продовольчу допомогу, водопостачання та санітарію, підтримку медичних і освітніх послуг, а також допомогу у притулку для відновлення пошкоджених будинків. План також спрямований на надання підтримки владі в обслуговуванні і створенні транзитних і приймальних центрів для переміщених осіб і запобіганні гендерному насильству.

Водночас Міжвідомчий регіональний план реагування на ситуацію з біженцями (РРП) для ситуації в Україні передбачає попереднє виділення 550,6 млн доларів на допомогу біженцям у Польщі, Республіці Молдова, Угорщині, Румунії та Словаччині, а також в інших країнах регіону. Програма має на меті допомогти їм надати притулок, предмети першої необхідності, грошову допомогу, а також психіатричну і психосоціальну підтримку біженцям з України.

Статьи по теме
Україна отримає від США покращені авіабомби JDAM-ER – ЗМІ розкрили подробиці
Україна отримає від США покращені авіабомби JDAM-ER – ЗМІ розкрили подробиці

Америка передасть Україні покращені авіабомби JDAM-ER.
вчера, 19:58 — 329

Дипломат Брайза припустив, коли Україна може розпочати новий контрнаступ
Дипломат Брайза припустив, коли Україна може розпочати новий контрнаступ

З прибуттям додаткової військової допомоги динаміка війни зміниться.
вчера, 09:27 — 318