Контракти.ua

966  —  27.02.22
Україна закликає солдатів РФ і Білорусі скласти зброю
Україна закликає солдатів РФ і Білорусі скласти зброю

Офіс Президента України закликає солдатів Російської Федерації і Республіки Білорусь скласти зброю.

Про це заявив позаштатний радник голови ОПУ Олексій Арестович під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час звернення він констатував, що командування РФ і Білорусі «застосовує солдатів, як м'ясо». На підтвердження своїх слів, Арестович сказав, що "інакше пояснити рух легкоброньованої техніки у густонаселені міста з серйозною обороною, такі як Київ і Харків, яку знищують за годину, неможливо. Смертями ваших товаришів по зброї заповнено весь інтернет".

Арестович наголосив, що тим, хто перейде на бік Української держави, будуть надані відповідні гарантії. За його словами, попередні переговори про це ведуться.

"Ще раз повторюю, що цей вчинок буде мужнім вчинком. Це не ганебна здача в полон. Це мужній вибір людини, яка у вирішальний історичний момент для всього світу знайшла сили зробити особистий вибір, а не бути порожньою маріонеткою на службі у напівбожевільного диктатора", - сказав радник голови ОПУ.

Водночас, він уточнив, що не обов'язково переходити на українську сторону і здаватися в полон. Достатньо блокувати виконання злочинних наказів. "Як будь-яка військова людина, ви чудово знаєте, що є мільйон способів не виконати наказ, – заблукали, зламалися, не працює радіостанція. Ми віримо у вас і розраховуємо на вашу мужність, честь і розсудливість, що дають змогу зробити важливий особистий вибір", - додав Арестович.

Як повідомлялося, ексміністр оборони України, керівник Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк заявив, що існує велика ймовірність того, що найближчим часом самопроголошений уряд Білорусі ухвалить рішення про участь збройних сил РБ у війні з Україною на боці РФ.

Президент України 27 лютого Володимир Зеленський поговорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. За наслідками розмови досягли домовленості, що українська делегація зустрінеться з російською без попередніх умов на українсько-білоруському кордоні, в районі річки Прип'ять. Лукашенко взяв на себе відповідальність за те, що "на час проїзду, переговорів та повернення української делегації усі літаки, вертольоти й ракети, розміщені на білоруській території, залишаться на землі".

Статьи по теме
Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный
Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный

Игаль Левин: "Они не останавливаются", — такими словами недавно описал российскую агрессию украинский генерал Валерий Федорович Залужный — главнокомандующий Вооруженными силами Украины. Вот эти слова Железного генерала — ключ к пониманию происходящего.
17.05.23 — 1144

Командующий обороной Киева объяснил, зачем Россия перебрасывает военных в Беларусь
Командующий обороной Киева объяснил, зачем Россия перебрасывает военных в Беларусь

Пока все боевые части, которые создала Россия в Беларуси - были позже переброшены на восток. Кремль использует территорию своего союзника для восстановления техники и обучения солдат.
03.02.23 — 2101

Окупанти оголосили про вивід військ з Ізюма
Окупанти оголосили про вивід військ з Ізюма

Окупанти оголосили про вивід своїх військ з Ізюма Харківської області. Також це нібито стосується і ще "деяких інших населених пунктів".
11.09.22 — 889