Контракти.ua

9490  —  27.02.22
Семен Семенченко вийшов із СІЗО, йде воювати
Семен Семенченко вийшов із СІЗО, йде воювати

Колишній народний депутат і екскомандир 2-го батальйону спецпризначення «Донбас» Семен Семенченко вийшов із СІЗО і планує написати заяву про вступ до лав оборони України.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Я на волі. Часу мало тому одразу до справи... Ми повинні знищувати ворога там, де стоїть його чобіт на нашій землі. Ворог має побігти. Найближчим часом я напишу заяву про вступ до лав сил оборони України”, - повідомив Семенченко .

Він закликав всіх відчайдушних українців вступати до штурмового загону, який буде організовано на базі однієї з військових частин.

Семенченко зазначив, що підрозділ, у якому він воюватиме, буде координуватися і підпорядковуватися Збройним силам України.

Водночас ЗМІ пишуть, що в умовах воєнного стану прокурор змінив запобіжний захід Семенченку.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України 24 березня 2021 року заявила, що викрила і припинила діяльність воєнізованого збройного формування, так званої приватної військової компанії, діяльність якої була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів.

Суд обрав Семенченку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, глава країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі.

Близько 4-ї години ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан.