Кава - найпопулярніший напій, з якого більшість людей розпочинають свій день. Кожен вибирає свій спосіб приготування кави, сорт кавових зерен та ступінь їх прожарювання.
Яку каву не можна запарювати окропом, пише. rbc.ua
Зокрема, знаючи деякі нюанси, навіть у домашніх умовах можна приготувати смачний напій.
Смак кави відрізняється від країни, де було зібрано кавові зерна. Кава з Кенії, Колумбії, Ефіопії буде з кислинкою. Більш збалансована кава з Коста-Рики та Нікарагуа, у ній буде низька кислотність.
А от гірчинка в каві - це непогано, але кава не повинна бути занадто гіркою, адже це говорить про її низьку якість.
Також під різний тип заварювання потрібно вибирати конкретну каву. Тому, якщо кава обсмажена під еспресо і має слабку або середню прожарку, тоді її можна заливати окропом прямо в чашці. Але для кавоварки така кава не підійде.
Окрім того, якщо ви засипаєте кавові зерна в кавоварку, то потрібно вибирати більш високий ступінь прожарювання.
Зазначається, якщо ви любите довго сидіти та пити каву, то це буде запарена. А якщо вранці поспішаєте на роботу, тоді швидко натискаєте кнопку на кавомашині і залпом випиваєте своє еспресо.
Експерти додають, що кава - це насамперед ритуал, і у кожного він свій.