Контракти.ua

737  —  24.02.22
Світові фінансові ринки обвалилися після нападу Путіна на Україну
Світові фінансові ринки обвалилися після нападу Путіна на Україну

Світові акції і прибутковість облігацій США впали в четвер, 24 лютого, в той час як долар, золото і ціни на нафту злетіли вгору. По Україні завдали ракетних ударів, а в Києві заявили, що Москва почала повномасштабне вторгнення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство Reuters.

Атаки відбулися після різкої заяви президента Росії Володимира Путіна в четвер. Путін закликав українських солдатів негайно скласти зброю. Путін також санкціонував спеціальні військові операції на українському Донбасі.

У столиці України Києві перед світанком було чутно кілька вибухів після первісної серії звуків, схожих на артилерійський вогонь, незабаром після того, як Росія оголосила про військову операцію.

Широкий індекс акцій Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI за межами Японії впав більш ніж на 3,2%, австралійські акції більш ніж на 3%, а Китайські блакитні фішки знизився на 1,3%.

"Ринок завжди намагався оцінити, чи зупиняться вони на Донбасі, і цілком очевидно, що вони рухаються в бік Києва, що завжди було одним з найгірших сценаріїв, тому що попереду у нас довга ніч, щоб зрозуміти, наскільки це погано, і які санкції вводяться, тому що тепер повинен бути новий раунд санкцій проти Путіна і російського уряду", - сказав Кріс Вестон, керівник відділу досліджень в Pepperstone.

Ф'ючерси на нафту марки Brent, які коливалися між різкими злетами і падіннями в середу, підскочили більш ніж на 3,5% і подолали позначку в 100 доларів за барель в четвер вперше з вересня 2014 року. Ф'ючерси на нафту WTI підскочили на 4,6% до 96,22 долара за барель, найвищого рівня з серпня 2014 року.

Спотове золото підскочило більш ніж на 1,7%, досягнувши найвищого рівня з початку січня 2021 року.

Російський рубль виріс на 3% до 84 гривень, а на Московській біржі призупинили торги через обвал індексів.

Нагадаємо, рано вранці 24 лютого Путін оголосив про початок військової операції проти України.

Статьи по теме
Средняя стоимость бензинов должна составлять 26,67 гривни за литр - Минэкономики
Средняя стоимость бензинов должна составлять 26,67 гривни за литр - Минэкономики

Средняя стоимость бензинов, к которой АЗС могут устанавливать свою наценку, должна составлять 26,67 грн за литр, дизельного топлива - 21,64 грн за литр.
15.08.21 — 689

Товарооборот аграрной продукции с Китаем вырос до $5,7 миллиарда - Минэкономики
Товарооборот аграрной продукции с Китаем вырос до $5,7 миллиарда - Минэкономики

Объемы двусторонней торговли аграрной продукцией с Китаем за первые четыре месяца 2021 года выросли на 33,4% против прошлогодних показателей - до 5,7 млрд долл.
24.06.21 — 597

Україна не використала понад $7 млрд інвестицій - міністр економіки
Україна не використала понад $7 млрд інвестицій - міністр економіки

Понад сім мільярдів доларів від Світового банку, ЄБРР та інших міжнародних організацій-донорів не були використані Україною. Кошти спрямовувались на соціальні та екологічні проекти.
14.06.21 — 686