Контракти.ua

1563  —  24.02.22
Міністр оборони Британії: Путін робить ту саму помилку, що й цар Микола І під час Кримської війни
Міністр оборони Британії: Путін робить ту саму помилку, що й цар Микола І під час Кримської війни

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що у 19 столітті під час Кримської війни Шотландська гвардія "дала прочухана" російській армії, і Британія може зробити це знову.

Про це він заявив, спілкуючись із військовослужбовцями у Вестмінстері, повідомляє Укрінформ із посиланням на The Guardian.

За словами Воллеса, колишнього офіцера Шотландської гвардії, Путін повторив помилку, якої припустився цар Микола І під час Кримської війни.

«Шотландська гвардія дала прочухана царю Миколі I у 1853 році в Криму — ми можемо зробити це знову. Цар Микола I припустився тієї ж помилки, що й Путін… - у нього не було ні друзів, ні союзників», — сказав британський міністр.

Він додав, що Велика Британія має тисячу військовослужбовців у резерві для реагування на кризу.

Як повідомлялося, 21 лютого президент РФ Володимир Путін підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між квазіреспубліками та Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Лідери країн ЄС, США, Канади та більшості демократичних країн світу засудили дії Кремля, які є прямим порушенням міжнародного права та власних міжнародних зобов’язань Російської Федерації.

Рада Федерації 22 лютого дозволила Путіну застосовувати російську армію за кордоном.

Статьи по теме
Сакартвело, що з тобою? Що з тобою трапилося, Грузіє? Чому ти повірила Іванішвілі? Чому повірила росії?
Сакартвело, що з тобою? Що з тобою трапилося, Грузіє? Чому ти повірила Іванішвілі? Чому повірила росії?

Євген Якунов: Що змусило тебе так змінитися? Адже для мого покоління, яке виросло в радянському союзі, ти завжди була взірцем високої національної культури, символом непокірності й прапором вільнодумства. Руставелі, Думбадзе, Туманішвілі, Абуладзе, Мамардашвілі, Данелія, Бендукідзе – ці імена супроводжували мене з дитинства крізь усе життя. А Софіко Чаурелі й Вахтанг Кікабідзе були ріднішими, ніж багато хто з акторів-земляків.
16.05.23 — 682

Жителі Росії ненавидять США більше, ніж Україну та Євросоюз
Жителі Росії ненавидять США більше, ніж Україну та Євросоюз

Серед росіян переважають негативні оцінки щодо США, Європейського Союзу та України. Позитивні оцінки характерні для Китаю, Індії та Туреччини.
13.03.23 — 763

"Треба вирішувати". Путинський депутат назвав Вірменію незаконною державою

Російський депутат від правлячої партії "Єдина Росія" Євген Федоров вважає Вірменію "тупиковою країною", питання з русофобією, в якій потрібно "вирішувати за законом".
24.11.22 — 682